United blir historiske med seier

Vil da trone alene på topp.

• Direkte 20.45: Manchester United - Roma og Barcelona - Schalke

(Dagbladet.no) Sir Alex Fergusons menn har et utmerket utgangspunkt foran kveldens andre kvartfinale i Champions League. Med 2-0 å gå på fra bortemøtet er det nok bare de mest optimistiske italienerne som tror på Roma-triumf.

Og Premier League-lederne har statistikken på sin side.

Ingen andre har en bedre hjemmestatistikken enn Manchester United.

Ti hjemmeseire på rad

Red Devils har vunnet ti hjemmekamper på rad i turneringen, en rekord de nå deler med Juventus. Blir det ny seier i kveld troner United alene på topp.

Uavgjort vil også holde for rødtrøyene, i forhold til avansement til semifinalen.

United har spilt 13 på rad på Old Trafford uten tap, og det forrige nederlaget der i Champions League kom mot AC Milan for over tre år siden.

VIL FINALEDRØMME I NATT: Sir Alex Ferguson sier at de vil starte å drømme om finalen hvis de går videre i kveld. Foto: REUTERS
VIL FINALEDRØMME I NATT: Sir Alex Ferguson sier at de vil starte å drømme om finalen hvis de går videre i kveld. Foto: REUTERS Vis mer

Det gir Ferguson og hans elever trygghet foran kveldens oppgjør mot romerne, men når kampen begynner betyr det fint lite. Da er det bare én ting som står i hodene deres. Og det er ikke finalen i Moskva. Eller en eventuell semifinale mot Barcelona eller Schalke 04.

- Vi skal ikke gjøre noe dumt i kveld. Det handler om 90 minutter, og med en gang klokka starter så tikker den mot Roma. De må gjøre noe, og det passer oss egentlig bra, for vi er gode på kontringer, sier Sir Alex ifølge Manchester Evening News.

Vil drømme i natt

Og etter kampen - hvis alt går etter skottens plan - da kan han kanskje unne seg et glass vin.

- Da kan vi forhåpentligvis starte å drømme, sier manageren.

- Som de tre andre semifinalelagene vil vi da kunne tenke på finalen, for det vil være ambisjonen og målet vårt da.

Roma må klare seg uten viktige Francesco Totti, men Ferguson er for rutinert til å ta noen ting på forskudd. Han er forberedt på at det kan bli en tøff kamp, men ønsker å punktere den så tidlig som mulig.

- Hvis vi scorer det første målet, da forsvinner mye av presset vi har på oss og det gir Roma et enda større problem, sier han.

United blir historiske med seier

Da må romerne score tre ganger. Og det er ikke ofte rødtrøyene slipper inn tre på Old Trafford.

- Vi har en fot i semifinalen, men for å få to der er det best å gå inn i kampen på en skikkelig måte og vinne den.

LENGE SIDEN SIST: Her går Manchester United-spillerne av banen etter å ha tapt for AC Milan på hjemmebane i Champions League. Det er over tre år siden det skjedde.