United blir Simply Red?

Mick Hucknall, sanger i popgruppa Simply Red, står bak et forsøk på å kjøpe Manchester United foran nesa på Rupert Murdoch og hans BSkyB, skriver avisa Sunday People.

Murdochs oppkjøp er svært upopulært, og en uavhengig United-supporterklubb prøver å organisere en protestaksjon hvor alle fotballfans bes om å slutte å abonnere på BSkyB-kanalen Sky Sports som har overføringsrettighetene til engelsk seriefotball.

Hucknall skal ha diskutert et oppkjøp med økonomisk støtte fra Tet Turners amerikanske nyhetskanal CNN. I løpet av uka skal CNN avgjøre om den sammen med Hucknall vil by 700 millioner pund (8,7 milliarder kroner) for United.

Hucknall er mangeårig United-tilhenger. Han skal ha skissert en plan for CNN der utviklingen av klubbens ressurser skal skje langt mindre aggressivt enn det Murdoch og BSkyB ser for seg.

Frykt

United-styret har allerede godtatt BSkyBs bud på 623,4 millioner pund (7,8 milliarder kroner), men det vil være forpliktet til å vurdere et høyere bud.

Klubbens tilhengere frykter at Murdoch bare er interessert i klubbens profittmuligheter, og at United vil tape sin sjel ved hans oppkjøp. Vittige tunger har døpt om hjemmebanen til Sold Trafford.

Protest

- Vi ber dem om å si opp Sky-abonnementet for å vise Murdoch at fotballfans har økonomisk makt. Det blir den største protestaksjon i britisk fotball noensinne, sier supporterklubbens formann Andy Walsh. United-supporterklubben har sikret seg støtte fra det britiske supporterklubb-forbundet.

(NTB-Reuters)