- United bør være bekymret

-Ellevill Chelsa-glede etter målfest mot Bolton.

KLYNGE: Hele Chelsea-laget deltok i jubelen etter at Ramires scoret sitt første mål for klubben et kvarter før slutt. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
KLYNGE: Hele Chelsea-laget deltok i jubelen etter at Ramires scoret sitt første mål for klubben et kvarter før slutt. Foto: EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

Bolton - Chelsea 0-4

(Dagbladet): Chelsea vartet opp med storseirer på løpende bånd i sesongstarten, og sto med full pott og 21-1 i målforskjell etter fem kamper.

Siden den gang har de vist seg fra en langt mer menneskelig side, ikke vunnet en eneste seriekamp med mer enn to mål.

Mot Bolton i kveld var de regjerende mesterne imidlertid tilbake på sitt mest ødeleggende. 4-0 var riktignok litt i overkant ut fra spill og sjanser, men utklassingen på Reebook var uansett et skremmeskudd til alle dem som har falt for fristelsen å avskrive Chelsea.

- Bør Manchester United være bekymret?

- Det synes jeg. Vi har ikke gitt opp. Hvis vi vinner de to kampene mot dem er alt mulig, sier kaptein John Terry til Sky Sports.

Drogba-kanon
På forhånd var kampen beskrevet som en «vinn eller forsvinn» for Chelseas del - og med kniven på strupen vartet de opp med en av de bedre forestillingene på lenge.

- På bortebane er det en god stund siden vi har vært så overbevisende. Alt var bra i kveld, mener Terry.

- De er ikke friskmeldt, men hvis de fortsetter som dette blir de farlige framover. De skal møte United to ganger, og hvis de vinner begge de kampene har de heng, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Det begynte ikke så veldig bra for Chelsea i dag heller, og blåtrøyene så rystet ut da Bolton satte inn et stormløp de første minuttene.

Ut fra intet smalt det i stedet motsatt vei da 10 minutter var spilt:

Didier Drogba mottok ballen rundt 40 meter fra mål, avanserte fram til skuddhold og sendte i vei et av sine karakteristiske flakkeskudd. Jussi Jääskeläinen fikk ballen rett på seg, men ble så forvirret av ballbanen at han slapp den forbi seg.

DROGBA-KANON: Fra rundt 30 meter dæljet Drogba ballen i mål med et av sine karakteristiske flakkeskudd. Foto:  REUTERS/Phil Noble
DROGBA-KANON: Fra rundt 30 meter dæljet Drogba ballen i mål med et av sine karakteristiske flakkeskudd. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

En perle av ivorianeren, men på ingen måte imponerende keeperspill.

- Det beste målet denne sesongen, sier John Terry.

- Ja, det tror jeg, gliser Drogba ved siden av.

Bolton fortsatte å angripe etter kalddusjen, og Petr Cech hindret utlikning med et tigersprang av de sjeldne da de fleste andre så Matthew Taylors heading i mål.

I stedet doblet Chelsea ledelsen like før pause: Florent Malouda fikk to sjanser fra skrå vinkel, og lyktes å lure ballen forbi Jääskelainen.

God, gammel slagkraft
Dermed gikk til til pause med en noe heldig 2-0-ledelse - men det var ikke mye heldig over det som skjedde de siste 45 minuttene.

Chelseas gamle slagkraft virket å være tilbake, og da var Bolton et hakk for små, selv på banen der bare Liverpool hadde greid å ta tre poeng tidlighere i sesongen.

Nicolas Anelka styrte inn 3-0 etter 56 minutter og drepte all spenning, før Ramires scoret sitt første mål i Chelsea-trøya kvarteret før slutt til ellevill jubel fra hele laget.

I sluttminuttene kunne det blitt både fem og seks, men en ellers svak Jääskeläinen rettet opp litt av inntrykket med noen fine redninger.

- Imponerende av Chelsea. Jeg sa i pausen at det var verdensklasseinvolveringer som gjorde at de ledet, men i 2. omgang var det klasseforskjell. Det er noe av det bedre jeg har sett av Chelsea gjennom en hel kamp på flere måneder, sa Petter Myhre.

FIKK TO SJANSER: Og på den andre lyktes Malouda å tre ballen inn i det lengste hjørnet, til 2-0 for Chelsea. Foto: 
EPA/LINDSEY PARNABY
FIKK TO SJANSER: Og på den andre lyktes Malouda å tre ballen inn i det lengste hjørnet, til 2-0 for Chelsea. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer