- United bør være stolte av å selge Ronaldo

Real-presidenten er ikke snau.

(Dagbladet.no): Noen tolket Real Madrid-president Ramon Calderon som resignert i går. Han sa vel stort sett det alle vet, at United må ville selge Cristiano Ronaldo om det skal bli en overgang.

Og Calderon har som alle oss andre fått med seg at United sier de slett ikke vil selge.

Men om han var beskjeden i går, er Calderon på offensiven i et spørsmål-og-svar-intervju i spanske AS i dag, delvis oversatt til engelsk av Press Association.

- Det er ikke vår feil om nesten alle spillere ønsker seg til Real Madrid. Hvis jeg var Manchester United ville jeg vært glad og stolt over å få forhandle om en slik overgang, sier han breialt.

Et syn han neppe får særlig gehør for i Manchester.

- Århundrets avtale

Og for riktig å trampe på tærne på Old Trafford, legger han til:

- Alt ville vært mye enklere om United innså at de kan hale i land århundrets overgangsavtale.

TOK BØTTA: Cristiano Ronaldo med Champions League-troféet i United-drakt. Nå gjenstår det å se om han spiller i engelsk eller spansk fotball neste sesong. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix
TOK BØTTA: Cristiano Ronaldo med Champions League-troféet i United-drakt. Nå gjenstår det å se om han spiller i engelsk eller spansk fotball neste sesong. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix Vis mer

Det spørs om Calderons arrogante tilnærming til saken ikke gjør det vanskeligere for ham snarere enn enkle. Uttalelser som dagens kan fort gjøre United enda mer innbitt på å nekte et salg uansett.

For på Old Trafford har man gjennom hele våren og sommeren stått knallhardt på at Ronaldo ikke er til salgs, selv om han både har sagt rett ut at han vil til Real, og den siste tida sagt at han ikke kan si noe om framtida.

- Vil han reise, reiser han

Normalt pleier ikke klubber å tviholde på spillere som vil bort, mener Calderon.

- Det avhenger av spilleren, av Ronaldo. Så lenge jeg har kjent fotballen har det vært spillerens ønsker som avgjør saken. Hvis Ronaldo vil reise fra Manchester, reiser han. Hvis han vil bli, blir han. Jeg tror ikke man kan tvinge noen til å være et sted der de ikke vil være, ikke engang i en familie, mener Real Madrid-sjefen.

Men selv om han mener spillere generelt bør få velge selv, er han mer enn klar over at i dette spesielle tilfellet må United være villig til å sette seg ved bordet med ham.

- Jeg understreker at for at en formell forhandling skal starte må Manchester United åpne dørene sine for oss. Manchester må ville snakke.

- United bør være stolte av å selge Ronaldo
BREIAL: Real-president Ramon Calderon mener United bør være stolte av å få forhandle med Madrid-klubben om et salg av Ronaldo.