GIR SPILLERNE EN SJANSE: Manchester United-manager Louis van Gaal lar de spillerne han har få muligheten til å overbevise han om at de har en framtid i klubben, før han begir seg ut på overgangsmarkedet. Foto: Shawn Thew / EPA / NTB Scanpix
GIR SPILLERNE EN SJANSE: Manchester United-manager Louis van Gaal lar de spillerne han har få muligheten til å overbevise han om at de har en framtid i klubben, før han begir seg ut på overgangsmarkedet. Foto: Shawn Thew / EPA / NTB ScanpixVis mer

United-boss van Gaal: - Ingen panikkjøp

Men nederlenderen mener han overtok en «ødelagt» stall.

Manchester United-manager Louis van Gaal er tydelig på at han ikke vil forhaste seg på overgangsfronten.

- Jeg kjøper ikke spillere bare for å kjøpe spillere. Jeg kjøper spillere for å forsterke utvalget mitt, sier nederlenderen ifølge BBC.

Samtidig legger han ikke skjul på at det har vært utfordrende å ta over mannskapet som i fjor endte på en skuffende sjuendeplass i ligaen, og ikke kvalifiserte seg for spill i Europa i år.

- Ødelagt stall Han er ikke i enig med de som hevder det må være enklere å ta over United etter David Moyes enn etter Sir Alex Ferguson, som styrte de røde til mange triumfer i de 27 årene han regjerte på Old Trafford.

- Det er jeg ikke enig i. Jeg etterfulgte Bobby Robson i Barcelona, etter at han hadde vunnet tre titler det siste året. Det er ikke noe problem, for når du har suksess, så har du også en god tropp.

- Nå har jeg overtatt en ødelagt stall. Det er vanskeligere å lykkes i en vanskelig situasjon enn i en fantastisk situasjon.

Ny formasjon Mange er opptatt av det nye 3-5-2- eller 3-4-3-systemet van Gaal vil innføre i United. Han hadde suksess med samme opplegg som Nederland-sjef i VM, men sier han velger det fordi det passer United-troppen best.

Blant annet vil han ha muligheten til å bruke stjernespillerne Wayne Rooney, Robin van Persie og Juan Mata samtidig.

Mange spisser - Jeg må velge dette systemet. Ett av argumentene er at jeg kan bruke alle tre. Det er viktig. Med denne troppen velger jeg dette systemet.

- Men glem ikke alle de andre. Javier Hernández kan spille spiss. Det samme kan Danny Welbeck og kanskje også Will Keane. Rooney kan spille som nummer 10 eller 9. Han sa til meg at han kan spille som 7-er og 11-er også, men jeg liker ham som 9 eller 10, sier van Gaal.

Vurderer forsterkninger Ifølge BBC har United allerede brukt 590 millioner kroner (56 mill. pund) på playmakeren Ander Herrera og venstrebacken Luke Shaw. De glir trolig rett inn i laget.

Men United-fansen ønsker flere spillere.

- Vi må se på balansen i troppen og hvordan vi kan forbedre den. Ikke bare gjennom trening, men også overganger. Jeg ser alltid på de spillerne jeg har først, for spillerne er den viktigste delen av klubben, sier van Gaal.