FEILFRITT: Manchester United-spillerne jubler etter å ha slått Inter i straffekonk i treningskampen i Washington i natt. Foto: Shawn Thew / EPA / NTB Scanpix
FEILFRITT: Manchester United-spillerne jubler etter å ha slått Inter i straffekonk i treningskampen i Washington i natt. Foto: Shawn Thew / EPA / NTB ScanpixVis mer

United-boss van Gaal: - Vår beste kamp

Vant på straffer mot Inter i natt.

• Manchester United - Inter 0-0 (5-3 på straffer)

Manchester United slo i natt, norsk tid, Inter på straffer og er ubeseiret under manager Louis van Gaal.

Det er ikke nederlenderen nødvendigvis så begeistret for:

Van Gaal har flere ganger kritisert lengden på Uniteds sesongoppkjøringsturné i USA. Han mener laget burde vært tidligere hjemme i England og ønsket i mindre grad å bli utsatt for jetlag og lange flyturer.

Finale i Miami Nå kan det se ut som om oppholdet i statene blir forlenget noen dager.

Dersom United tar gruppeseieren i treningsturneringen «International Champions Cup», venter finale i Miami 4. august.

Etter onsdagens triumf virker det svært sannsynlig. United fører an to poeng foran Inter og Roma og trenger dermed «bare» å holde Real Madrid til uavgjort i ordinær tid i siste kamp.

Ny «smultring» Samtidig er det viktig for van Gaal å teste ut laget, se hvilke spillere som fungerer sammen og ta med seg resultater som gir selvtillit.

Nederlenderen virket svært fornøyd etter 0-0-kampen som til slutt ga seier 5-3 i straffesparkkonkurranse.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg synes vi spilte den klart beste kampen av de tre vi har spilt så langt. Motstanderen hadde bare ett skudd på mål.

Darren Fletcher scoret på det avgjørende straffesparket etter at Inters Marco Andreolli hadde dunket ballen i tverrliggeren.

- Fletcher traff stolpen da vi trente på straffer, så det var også litt flaks. Men jeg synes vi fortjente seieren, sa van Gaal.

Flere lyspunkter United-sjefen avslørte at han er på leting etter forsvarsspillere, men at han er fornøyd med det han har sett defensivt i USA. Laget har holdt nullen i to av tre kamper.

- SÅNN GJØR VI DET: Manchester United-manager Louis van Gaal snakker med spillerne før straffekonken. Foto: Nicholas Kamm / AFP / NTB Scanpix
- SÅNN GJØR VI DET: Manchester United-manager Louis van Gaal snakker med spillerne før straffekonken. Foto: Nicholas Kamm / AFP / NTB Scanpix Vis mer

I natt fikk blant andre Shinji Kagawa og Wilfried Zaha, spillere som fikk lite spilletid under David Moyes, sjansen til å vise seg fram. Van Gaal virket fornøyd med det meste.

- Jeg kjenner ham (Kagawa) fra Borussia Dortmund, og der spilte han i nummer 10-posisjonen. Jeg ville prøve ham i flere posisjoner i vårt system, og nå ga jeg ham sjansen som tier. Han gjorde det mye bedre enn i de første to kampene. Jeg var også fornøyd med Wilfrieds prestasjon, men han har mye konkurranse fra de andre spissene.

Shaw-vending Van Gaal var før Inter-møtet kritisk til backtalentet Luke Shaws fysiske form og sendte ham på ekstratrening. Da Reece James pådro seg en skade kort tid før kampen, fikk Shaw likevel sjansen.

- Luke jobber veldig hardt. Jeg spurte ham til tross for en veldig tung økt på morgenen om han ville spille, og jeg synes han gjorde det virkelig bra, roste van Gaal.

United neste kamp spilles mot Real Madrid søndag.

(NTB)