United-bråk: - Katastrofe

Alle skylder på alle etter fiaskoen til Manchester United. Fotballegenden Graeme Souness mener Ed Woodward - mannen som gikk for Ole Gunnar Solskjær - må klandres for sine fotballfaglige avgjørelser.

GOD TONE: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) og Ed Woodward (t.h.) er tidligere manager og direktør. Bildet er fra mai 2019. Foto: NTB
GOD TONE: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) og Ed Woodward (t.h.) er tidligere manager og direktør. Bildet er fra mai 2019. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester United - Liverpool, kl. 21.00 mandag

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United har startet med to tap i Premier League og ligger helt på bunnen av tabellen. Mandag kommer Liverpool på besøk.

Et Liverpool som selv har mistet fire poeng i seriestarten kunne ikke vært et verre tidspunkt for Erik ten Hag og co. Nå dirrer England før kolossoppgjøret i kveldsmørket på Old Trafford om to dager.

Men hvordan kunne Manchester United havne her - som et bunnlag i Premier League? Det skjer etter 1-2 for Brighton og 0-4 for Brentford.

I DEN INNERSTE SIRKEL: Ed Woodward (t.v.) var en mektig mann på Old Trafford. Her er han på Old Trafford sammen med Sir Alex Ferguson i april 2021. Foto: NTB
I DEN INNERSTE SIRKEL: Ed Woodward (t.v.) var en mektig mann på Old Trafford. Her er han på Old Trafford sammen med Sir Alex Ferguson i april 2021. Foto: NTB Vis mer

Liverpool-legenden Graeme Souness - ekspert for Sky Sports og spaltist i Daily Mail - gjør lørdag sine analyser her i England:

- Jeg så på mitt Sky Sports at mine kolleger Gary Neville og Jamie Redknapp var uenige om hvem som har skylda for rotet (i United). Men begge har rett. Gary fokuserte på Glazer-familien. Jamie skyldte på spillerne og manageren, forteller Souness.

EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Graeme Souness. Foto: NTB
EKSPERT PÅ SKY SPORTS: Graeme Souness. Foto: NTB Vis mer

- Naturligvis, Glazer-familien er de grunnleggende skyldige. De tillot Ed Woodward (tidligere United-direktør) å ta seg av de store samtalene om rekruttering og fotballbusiness. Det har vært et tiår med veldig dårlige avgjørelser. De har kjøpt feil spillere og beholdt de dårlige i klubben. Glazer-familien skulle steppet opp og sagt: «Ed, hold deg til det kommersielle. Vi vet at du er god til det.»

Og:

- Han var en katastrofe på det fotballfaglige. Det er derfor United er der de er i dag.

Woodward var mannen som hentet Solskjær til United i 2018 og seinere sørget for at han fikk fast ansettelse.

Med tanke på det som har skjedd etter at Solskjær fikk sparken i fjor høst, går det an å konkludere med at nordmannen gjorde en OK jobb. Men United skal vinne titler - der ligger lista - og derfor ble han ofret.

Woodward var sentral da Glazer-familien overtok United i 2005. Han var ferdig i klubben i fjor vår.

ELENDIG START: Erik ten Hag har fått store utfordringer i fanget i Manchester United. Foto: NTB
ELENDIG START: Erik ten Hag har fått store utfordringer i fanget i Manchester United. Foto: NTB Vis mer

På pressekonferansen fredag sa den nye manageren, Erik ten Hag, at han ikke så noen krigermentalitet i 4-0-tapet for Brentford sist helg.

- Jeg gjorde meg selv tydelig, jeg var ikke fornøyd. Du kan snakke om plan og filosofi. Men i fotball må du begynne med det grunnleggende, de riktige holdningene og krigermentaliteten. Jeg så ikke noe av dette fra første stund, forteller ten Hag.

- Du ser hvordan kampen går. Og åpenbart gikk det feil. Men vi trenger ikke å snakke om noe når holdningene ikke er på plass. Dette må være på plass i hver kamp, og spesielt mandag.

SOLSKJÆR: Denne tiåringen har tydelige meninger om Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Video: United View Vis mer

Souness påpeker at Manchester United er en annen skål enn Ajax, klubben ten Hag kommer fra. Han mener nederlenderen gjorde alt feil mot Brentford og ikke bør skylde på alle andre.

- Taper du to kamper med Ajax får du kritikk. Men nå er han i den store ligaen. Ten Hag er under et press han aldri har opplevd før, og noe han nok tenkte var umulig etter to dårlige resultater, påpeker Souness.

I går ble det klart at den defensive midtbanespilleren Casemiro kommer inn fra Real Madrid. Han blir ikke klar mot Liverpool.

Flere engelske medier skriver lørdag at midtstopper Harry Maguire ikke er fornøyd med tingenes tilstand og kan forsvinne til Chelsea.

Premier League

Manchester C.22006-06
Arsenal22006-26
Brentford21106-24
Tottenham21106-34
Newcastle21102-04
Leeds21104-34
Chelsea21103-24
Brighton21102-14
Aston Villa21012-33
Nottingham Forest21011-23
Bournemouth21012-43
Liverpool20203-32
Fulham20202-22
Wolverhampton20111-21
Leicester20114-61
Crystal Palace20111-31
Southampton20113-61
Everton20021-30
West Ham20020-30
Manchester U.20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer