SELVMÅL:  Manchester United reiste fra Stadium of Light etter selvmål av Titus Bramble. Foto: NTB Scanpix
SELVMÅL: Manchester United reiste fra Stadium of Light etter selvmål av Titus Bramble. Foto: NTB ScanpixVis mer

United cruiser mot gull etter selvmål

Tok sin sjuende seier på rad.

Serieleder Manchester United slo Sunderland 1-0 på bortebane etter et selvmål av Titus Bramble lørdag. Det var rødtrøyenes sjuende seier på rad i engelsk eliteserie.

Alex Fergusons mannskap vet knapt hvordan det er å tape i Premier League lenger. Sist United sto tomhendt igjen var mot Norwich i midten av november i fjor. Det er hele 18 seriekamper siden, og av disse har kun to endt uavgjort.

Lørdag kom oppgjørets eneste mål etter 27 minutters spill på Stadium of Light. Robin van Persie avsluttet fra skrått hold, men ballen snek seg i mål via Sunderland-forsvarerne Phillip Bardsley og Titus Bramble. Sistnevnte ble kreditert selvmålet.

Offensiv
Vertene prøvde seg på en offensiv i åpningsminuttene, men presset falmet stadig utover i første omgang. United ledet derfor fortjent til pause.

I annen omgang jobbet Sunderland hardt for en utligning, men bortelaget holdt unna for presset. Martin O'Neills lag la ned mye innsats, men klarte aldri å skape de farlige sjansene.

På overtid kunne Van Persie satt en strek for sin måltørke, men Simon Mignolet sto fram med en sterk redning. Dermed har Uniteds toppscorer spilt åtte kamper på rad uten å score mål.

Fikk hvile
Ferguson valgte som ventet å hvile flere spillere lørdag. United skal allerede mandag ut i omkamp mot Chelsea på Stamford Bridge i FA-cupens kvartfinale. Wayne Rooney og Ryan Giggs var ikke med til Sunderland, mens Patrice Evra, Jonny Evans, Nani og Tom Cleverley startet på benken.

Manchester United leder Premier League med 18 poeng før toer og byrival City tar imot Newcastle på hjemmebane senere lørdag.

Sunderland er inne i en alvorlig formsvikt. Klubben har spilt sju strake seriekamper uten seier, og har kun tatt to poeng i denne perioden. Nedrykksspøkelset lusker omkring på Stadium of Light om dagen. (©NTB)