Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United cruiset til seier over Blackburn

Rooneys praktavslutning avsluttet ballet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Blackburn - Manchester United 0-2.

Manchester United reiste til Blackburn med stor selvtillit etter seier over Aalborg i Champions League, og fortsatte oppturen i det siste med en enkel trepoenger over Paul Inces tafatte gjeng.

Wayne Rooney fikk æren av å sette inn 2-0-målet med en vakker avslutning, og spissen legger ikke skjul på at det var en deilig seier for de røde.

- Vi hadde en vanskelig sesongstart. Nå er fire vanskelige bortekamper overstått, og vi er i en brukbar posisjon. Vi er nødt til å ta med oss selvtillit fra de kampene, sier Rooney ifølge NTB.

- Vi hadde en jobb å gjøre, og vi spilte veldig bra og fortjente seieren. Vi flyttet ballen veldig bra til tider, sier Rooney.

Van der Sar hindret tidlig hjemmeledelse

Blackburn holdt greit følge med bortelaget den første halvtimen, og Roque Santa Cruz burde kanskje gitt Gamsten og co ledelsen alene med van der Sar etter kvarteret.


Men nederlenderen, som gjør landslagscomeback før møtet med Norge, var raskt nede og hindret den lave avslutningen, og kvarteret etter var det i stedet United som skulle ta ledelsen de aldri var i nærheten av å gi fra seg.

image: United cruiset til seier over Blackburn

Keeperbrøler eller keeperangrep?

Målvakt-vikar Jason Brown hadde nettopp gjort en strålende redning på Ryan Giggs forsøk da han ble slått i lufta på den påfølgende corneren, og lot Wes Brown heade inn 1-0.


Med litt hjelp fra Santa Cruz gikk Nemanja Vidic i kroppen på målvakten, som misset totalt og navnebror Brown utnyttet muligheten

Blackburn ropte på frispark for angrep på keeper - Morten Gamst Pedersen ropte til og med på seg et gult kort - men hjemmelaget ble ikke hørt.

Nydelig fra Rooney

Manchester United kontrollerte kampen de første minuttene etter pause, og etter en drøy time fjernet bortelaget det meste av tvil.

Cristiano Ronaldo var plutselig helt fri inne i Blackburns sekstenmeter, og fikk et hav av tid til å plukke ut Wayne Rooney på vei inn i feltet.


Rooney brukte noen millisekunder på å sikte da pasningen kom fra portugiseren, og plasserte ballen nydelig i vinkelen forbi Jason Brown.

KEEPERANGREP? Blackburn mente Nemanja Vidic hindret Jason Brown med ulovlige midler i denne situasjonen, men dommeren så ingenting, og Wes Brown kunne heade inn 1-0 til Manchester United. Foto: AP/SCANPIX
KEEPERANGREP? Blackburn mente Nemanja Vidic hindret Jason Brown med ulovlige midler i denne situasjonen, men dommeren så ingenting, og Wes Brown kunne heade inn 1-0 til Manchester United. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

2-0 var en komfortabel ledelse mot et Blackburn som tok av både Morten Gamst Pedersen og Roque Santa Cruz tidlig i andre omgang.

Tevez i stolpen

For resten av kampen virket United aldri truet.

Den siste halvtimen handlet mest om hvorvidt Dimitar Berbatov skulle få sitt første ligamål for de røde - det fikk han imidlertid ikke.

Nærmest scoring kom i stedet innbytter Carlos Tevez, som smalt ballen i stolpen omtrent fra samme posisjon som Wayne Rooneys scoring, og igjen på pasning fra Cristiano Ronaldo.

Manchester United tok en grei borteseier, og klatret med det til en sjetteplass på tabellen.

MÅLSCORER: Og da jublet Uniteds Brown på denne måten.
DUOEN BAK DOBLINGEN: Cristiano Ronaldo fant Wayne Rooney, som vakkert satte inn 2-0 for United.
SKUFFENDE: Morten Gamst Pedersen har ofte gjort det bra mot United, men i dag var han lite synlig. Nordmannen ble byttet ut etter en knapp time.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!