- FORNUFTIG MED G19: Mats Møller Dæhli spilte sine første U21-minutter i februar. 18-åringen beskrives som «fantastisk spennende» av U21-landslagssjefen, men noen Israel-tur i juni blir det neppe på Manchester Uniteds juniorspiller. Foto: Per-Åge Eriksen / NTB Scanpix
- FORNUFTIG MED G19: Mats Møller Dæhli spilte sine første U21-minutter i februar. 18-åringen beskrives som «fantastisk spennende» av U21-landslagssjefen, men noen Israel-tur i juni blir det neppe på Manchester Uniteds juniorspiller. Foto: Per-Åge Eriksen / NTB ScanpixVis mer

United-Dæhli kan trolig glemme U21-EM

Landslagsledelsen mener G19-kvalifisering er mer fornuftig bruk av 18-åringen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Mats Møller Dæhli (18) fikk prøve seg for første gang på Norges U21-landslag i møtet med Russland på La Manga i februar.

Han er kalt Norges største fotballtalent, han ble kåret til årets akademispiller i Manchester United forrige sesong, og han dominerer de fleste G19-landskamper han spiller - selv om han er blant de yngste på banen i denne årsklassen.

Har hatt samtaler
Mange har derfor uttrykt at Dæhli bør være en kandidat til å få være med i U21-EM. Men da Tor Ole Skullerud i går tok ut sin tropp til de to siste oppkjøringskampene før mesterskapet i Israel, var ikke Mats Møller Dæhlis navn med.

- Er det en pekepinn på hvor han står med tanke på et EM-uttak?

- Ikke nødvendigvis, svarer Skullerud.

- Jeg har snakket ganske mye med Mats om disse tingene her. Vi har et G19-landslag også som skal spille en viktig kvalifisering samtidig som U21-EM. Jeg synes det blir helt feil å ta spillere ut av G19-laget hvis vi ikke er helt sikre på at de skal starte kamper for oss, sier Skullerud.

- Fantastisk spennende
- Dette er litt spillerutvikling også. Vi må se det større bildet. Det er viktig. Mats fikk prøvd seg på U21, det var fint å få testet ham ut, og han gjorde et godt innhopp. Inntrykket av Mats er fortsatt at han er fantastisk spennende, presiserer Skullerud.

- Men sånn vi har snakket om dette så langt, så tror jeg det er fornuftig at han spiller den G19-kvalifiseringen i sommer, jeg.

Skal til USA
Det ble tatt ut fem landslagstropper på Ullevaal stadion i går, fra senior og helt ned til G17. Dæhlis navn sto ikke på noen av listene - fordi:

- Han ville blitt med på G19-laget, men skal på en turnering i USA med reservelaget til Manchester United samtidig. Han prioriterer det, i forståelse med oss i apparatet rundt landslagene, forklarer Skullerud.

• U21-landslaget møter Spania i Toledo 21. mars, og Nederland i Waalwijk 25. mars. Begge er privatkamper. A-landslaget spiller VM-kvalifiseringsoppgjør mot Albania på Ullevaal 22. mars.

ALVORETS TIME: Fra gårsdagens landslagsuttak på Ullevaal stadion: Egil Drillo Olsen (t.v) og Tor Ole Skullerud. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ALVORETS TIME: Fra gårsdagens landslagsuttak på Ullevaal stadion: Egil Drillo Olsen (t.v) og Tor Ole Skullerud. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer