PÅ VEI BORT: Robin van Persie (t.v) og Nani skal begge være på vei fra Manchester United til den tyrkiske storklubben Fenerbache. Van Persie har hatt en dalende formkurve i Manchester, mens Nani var på utlån i portugisiske Sporting sist sesong. Foto: NTB Scanpix
PÅ VEI BORT: Robin van Persie (t.v) og Nani skal begge være på vei fra Manchester United til den tyrkiske storklubben Fenerbache. Van Persie har hatt en dalende formkurve i Manchester, mens Nani var på utlån i portugisiske Sporting sist sesong. Foto: NTB ScanpixVis mer

United-duo på vei til tyrkisk fotball

Skal være enige med Fenerbache.

(Dagbladet): Manchester United-spillerne Robin van Persie (31) og Nani (28) skal begge være så godt som klare for den tyrkiske storklubben Fenerbache.

Det skriver den vanligvis relativt etterrettelige britiske avisen Guardian.

Fireårskontrakt Ifølge avisa skal van Persie ha kommet til enighet med tyrkerne om sine personlige betingelser, og hans agent agent Kees Vos skal være i Istanbul for å fullføre formalitetene i en fireårskontrakt.

Manchester United og Fenerbache skal også være i forhandlinger om overgangssum for nederlenderen som har ett år igjen av kontrakten på Old Trafford.

Dalende formkurve van Persie ble en umiddelbar suksess i Manchester United etter overgangen fra Arsenal i 2012. Angriperen noterte seg for 30 scoringer på 44 kamper i alle turneringer - og bidro sterkt til det siste ligagullet til Sir Alex Ferguson.

Sist sesong noterte han seg derimot bare for ti scoringer i alle turneringer - og pila har ikke pekt riktig vei for mannen mange trodde ville bli utpekt til ny United-kaptein da landsmannen Louis van Gaal ble ny manager i klubben før årets sesong.

Men det ble ingen sesong å snakke om for Robin van Persie.

Han måtte se at Wayne Rooney ble ny kaptein etter at Nemanja Vidic reiste til Inter - og at Michael Carrick og Darren Fletcher ble visekapteiner - og sportslig befant seg også til tider bak innleide Radamel Falcao i spissrekkefølgen på Old Trafford.

Overtalt av Dirk Kuyt Van Persie skal ikke ha uttrykket noe ønske om å forlate Manchester United, og han skal så seint som for bare et par dagen siden ha takket nei til tyrkiske Besiktas om en overgang.

Fenerbache skal han derimot ha latt seg lokke av, ikke minst etter en varm anbefaling fra landsmannen Dirk Kuyt.

Den tidligere Liverpool-spilleren hadde tre gode sesonger i Fenerbache etter at han forlot Liverpool i 2012 - og var med å vinne både ligaen, cupen og den tyrkiske supercupen i løpet av sine år i Istanbul-klubben.

Til legesjekk i morgen Når det gjelderen kantspiller Nani, så rapporteres det at portugiserern skal til legesjekk i Istanbul i morgen. Dermed er det mye som tyder på at Fenerbache har skaffet seg to forsterkninger fra Mancehster United.

Tyrkerne endte på andreplass i den tyrkiske superligaen sist sesong, og er ute etter å styrke laget før de skal ut i play-off til Champions League i midten av august.

Om både van Persie og Nani signerer for Fenerbache, så blir de klubbens sjette og sjuende signering denne sommeren.