OPPRØR: Det så ut til å være god stemning mellom Manchester United-manager David Moyes og spillerne da sjefen var med på trening tirsdag for en drøy uke siden. I dag skriver en av journalistene med best kilder i klubben at spillernes misnøye kan koste Moyes jobben. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix
OPPRØR: Det så ut til å være god stemning mellom Manchester United-manager David Moyes og spillerne da sjefen var med på trening tirsdag for en drøy uke siden. I dag skriver en av journalistene med best kilder i klubben at spillernes misnøye kan koste Moyes jobben. Foto: Jon Super, AP / NTB ScanpixVis mer

United-ekspert: - Spiller-opprør mot Moyes

Skepsis til taktikk og trening.

(Dagbladet): 0-3 for byrival City var den berømte dråpen for mange United-fans tirsdag kveld.

Nå tyder mye på at også spillerne i Manchester United ønsker et farvel med manager David Moyes.

Mark Ogden er Daily Telegraphs ekspert på Manchester United. Han jobber jevnlig med klubben i Manchester-området og er blant annet blitt brukt i Uniteds egen podcast. Det var også han som først avslørte at Alex Ferguson kom til å gi seg i fjor.

I dag skriver Ogden at det er et gryende spilleropprør mot skotske Moyes.

En majoritet av spillergruppa er ifølge artikkelen misfornøyde både med 50-åringens taktiske grep og treningsmetoder.

Støtte fra styret De aller fleste superstjernene hos de regjerende ligamesterne skal ha støttet Alex Fergusons etterfølger så langt, men troen svekkes av åtte tap på 17 kamper siden nyttår.

Det er Moyes manglende evne til å snu trenden som gjør spillerne skeptiske, rapporterer United-eksperten.

Odgen skriver i samme artikkel at United-styret er uvillige til å fjerne Moyes.

Det samme erfarer The Guardians Manchester-reporter Jamie Jackson og The Independents Ian Herbert.

Sistnevnte melder i dagens oppslag at mange tidligere United-stjerner har snudd når det gjelder Moyes. De mener United må fjerne Moyes kjapt, slik at andre kan få tilgang på klubbens pengesekk på halvannen milliard kroner før overgangsvinduet åpner.

- Snudde i Athen Lars Morten Olsen, redaktør i det norske magasinet «United-supporteren», fester lit til Ogden som en journalist med gode kilder i klubben. Selv har ikke Olsen hørt om spilleropprør fra sine kilder i og rundt United.

- Men hvis du satte penger på at Moyes får sparken eller slutter før neste sesong, tror jeg ikke du får så veldig mange penger igjen, sier Olsen til Dagbladet.

Han skryter av hvordan supporterne har støttet Moyes så langt, men mener stemningen snudde etter bortetapet mot Olympiakos.

- Sånn jeg har oppfattet det, og jeg snakker med mange både engelske og norske supportere, var det et vendepunkt i Athen. Selv om United vant 3-0 hjemme, er det mitt inntrykk at tapet i Athen fikk mange til å miste troa på Moyes, sier Olsen.

Foreløpig har protester og misnøye stort sett kommet til uttrykk via sosiale medier. Det var noen enkeltpersoner som skrek mot Moyes og forgjenger Ferguson på tirsdag. Men det store flertallet på tribunene har foreløpig ikke vendt seg mot Moyes.

- Hvis den dagen kommer, at det blir mishagsytringer mot Moyes på kamp, er det klart det er noe styre og eiere får med seg, sier Olsen.