United-ekspert blir ikke forundret om De Gea forsvinner i Ronaldo-stil

Men jubler over nyheten uansett.

NOEN HAR SNAKKET SAMMEN: Manchester Uniteds desidert beste spiller de to siste sesongene, David De Gea, har i dag signert en kontraktsforlengelse med klubben. Her fra Spanias kamp mot Slovakia sist lørdag, da De Gea satt på benken.  Foto: Eloy Alonso / Reuters / NTB Scanpix
NOEN HAR SNAKKET SAMMEN: Manchester Uniteds desidert beste spiller de to siste sesongene, David De Gea, har i dag signert en kontraktsforlengelse med klubben. Her fra Spanias kamp mot Slovakia sist lørdag, da De Gea satt på benken. Foto: Eloy Alonso / Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet:) Flere av de mest profilerte United-kjennerne signaliserer på Twitter at David De Geas oppsiktsvekkende kontraktsforlengelse neppe betyr at den spanske keeperen blir i klubben i alle de fire åra.

Samtidig er alle enige om at United har gjort strålende business.

«Alle vinner på den nye De Gea-avtalen. Han får et lønnshopp, United beskytter sin egen stilling og de får penger hvis han drar neste sommer», skriver Daily Telegraphs Mark Ogden.

«De Geas nye avtale er bekreftet. Selv om det bare bidrar til å gi MUFC en høyere overgangssum, er det deres beste stykke business på en stund», melder Oliver Kay fra The Times.

Kopierer Ronaldo? Parallellen til sommeren 2008 er slående. Den gang var det Cristiano Ronaldo som var fristet av Real Madrids frierferd. Manchester United avslo imidlertid alle forespørsler og ønsker. I hvert fall utad.


For innenfor klubbens murer inngikk Sir Alex Ferguson sommeren 2008 en avtale med Ronaldo om at han skulle få dra neste sommer, dersom Real Madrid da bladde opp penger. Men da måtte han gi alt for United også den kommende sesongen. Ronaldo aksepterte avtalen. Han var sentral da United spilte inn ett ligagull til, før han ble kjøpt av Real for rekordsummen 824 millioner kroner i juni 2009.

- Vi får kanskje aldri svar på om det er en sånn stilltiende avtale i De Geas tilfelle, sier redaktør for magasinet United-supporteren, Lars Morten Olsen.

- Men jeg ser at situasjonen er sammenliknbar. Forskjellen er at Cristiano Ronaldo ikke var på utgående kontrakt, slik De Gea var. Men det ble inngått en sånn stilltiende avtale i 2008, «du tar en sesong til her og gir maks, så får du gå til sommeren». Jeg blir ikke forundret om det skjer nå også, sier Olsen.

- Enorm forskjell - Kanskje er det slik som med Ronaldo. Jeg vet ikke. Jeg så det ble nevnt seinest torsdag at det var snakk om at De Gea skulle få en utkjøpsklausul på 50 millioner euro, men foreløpig vet jeg ikke om slikt er involvert i avtalen, sier Olsens kollega Dag Langerød, som er redaktør for nettstedet United.no.

- Men det utgjør en enorm forskjell på å beholde De Gea, selv om det bare for ett år. Det gir i alle fall ett år der klubben kan jobbe med å finne en erstatter. Kanskje fire år. Vi vet heller ikke hva som skjer i Real Madrid framover, og det er et fotball-EM neste år. Så jeg er ganske sikker på at David De Gea vil være god for United denne sesongen. Så min umiddelbare tanke etter denne nyheten, er:


- Fytti rakkern så bra dette blir! sier Langerød.

- Sommerens beste signering For det er ingen tvil om at fredagens kontraktsnyhet er av den gode sorten for de som har hjertet i United.

- Her er det bare å bruke godordene. Dette er fantastisk! Jeg kan ta litt i, og si at jeg ikke ser en bedre signering av noe lag i hele verden i sommer. Husk at vi egentlig var forberedt på at han skulle forlate klubben, sier Langerød.

- Mange har hentet gode spillere, United også, men dette er en spiller som vil vinne poeng for United på egenhånd, fra en posisjon som vi ikke ville hatt noen som ville vært like gode, sier han videre.

- Plutselig framstår overgangsvinduet helt annerledes. For jeg klarer ikke se at han blir dårligere i år enn han var i fjor, og da betyr han kanskje et tosifret antall poeng ekstra. Og på det nivået United kjemper, kan han være forskjellen på kvartfinale og semifinale i Champions League, eller på tredjeplass og på gull i ligaen.

Tror han står mot Liverpool Lars Morten Olsen var ikke klar over nyheten før Dagbladet tok kontakt:


- Jeg har vært i Rondane. Men min spontane reaksjon er at jeg synes dette er strålende nyheter. Jeg skriver om det i lederen i den kommende utgaven av United-supporteren - at klubben måtte løse dette på et eller annet vis. Selv om intensjonen skulle være at han går til sommeren, så betyr ny kontrakt at prisen går opp, sier Olsen videre.

- Tror du han står mot Liverpool lørdag ettermiddag?

- Ja, nå bare gjetter jeg, men det tror jeg, svarer Olsen.

Kollegaen er enig:

FORNØYD: Lars Morten Olsen (t.h.) sammen med tidligere United-manager Alex Ferguson i Oslo. Foto: Privat
FORNØYD: Lars Morten Olsen (t.h.) sammen med tidligere United-manager Alex Ferguson i Oslo. Foto: Privat Vis mer

- Ja, det tror jeg nå. Jeg ville vært usikker hvis han ikke hadde skrevet under, men nå tror jeg det. Jeg har også forstått det sånn at De Gea dro rett hjem fra landskamp, mens Sergio Romero kom til Manchester seinere. Og nå vil jeg tro hodet hans er på rett plass. Vi snakker om spilleren som sto for Spania så seint som tirsdag. Ingenting er i veien for at han kan stå for United på lørdag da, sier Dag Langerød.

- Og da kan det være duket for en ny kickstart for United på hele sesongen: Først denne nyheten - så tre poeng hjemme mot Liverpool.

• United-Liverpool vises på TV 2 Sport Premium fra lørdag klokka 18.30.

SPÅR NY START:  United.no-redaktør Dag Langerød.
Foto: Steinar Buholm
SPÅR NY START: United.no-redaktør Dag Langerød. Foto: Steinar Buholm Vis mer