Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United enkelt videre i cupen etter Ighalo-dobbel

Ole Gunnar Solskjær kan smile ekstra bredt over at Odion Ighalo virkelig har funnet veien til mål. Spissen stilner kritikerne med tre scoringer på to kamper.

VIDERE I FA-CUPEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tok seg greit videre. Foto: NTB Scanpix
VIDERE I FA-CUPEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tok seg greit videre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Derby - Manchester United 0-3 (0-2)

DERBY (Dagbladet): Manchester United er et steg nærmere finale i FA-cupen etter en komfortabel seier over Derby i femte runde.

Etter en litt rolig start fikk de røde to scoringer i løpet av åtte minutter før pause. Da gikk også lufta litt ut av Derby-ballongen.

Odian Ighalo har virkelig begynt å finne formen i United, etter to scoringer i kveld. Det gir tre mål på to kamper fra start for spissen - etter en overgang som mange ristet på hodet over.

- Det føles bra, sier Ighalo på norsk til Viasat etter kampen.

- Det var en sterk seier i dag, og vi er videre. Det er det viktigste i dag, sier han videre.

SCORET TO: Odian Ighalo. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
SCORET TO: Odian Ighalo. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix Vis mer

Overgangen kom som lyn fra klar himmel på Deadline Day, og Ighalo var knapt nevnt gjennom hele overgangsvinduet. Ord som «panikkjøp» ble brukt om spissen.

Det er det nok ikke mange som tenker nå. United-fansen har også begynt å trykke Ighalo til sitt bryst.

«For en signering Odion Ighalo har vært», skriver tidligere Derby- og Manchester United-keeper Eric Steele i BBC.

- Han gjør det vi ber om. Han kommer inn, spiller på topp, en annerledes type spiss. Han får sjanser i hver kamp, han kunne scoret flere i dag. Jeg er veldig fornøyd med ham, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

- Det vil komme mer. Han kommer til å forbedre seg og bli skarpere. Jeg er ikke i noe tvil om at han vil bli bedre, sier han videre om spissen.

Ighalo forteller at han har fått god veiledning av Solskjær.

- Han var vært fantastisk, han fikk meg jo hit. Og jeg måtte gi ham noe tilbake. Han har sagt meg hva jeg skal gjøre i boksen og slike ting. Han er en god manager og var en fantastisk spiss, sier Ighalo.

Skadet

Avansement i cupen er gledelig for storklubben, men det Solskjær uttalte før kampen gir grunn til bekymring.

Solskjær sa at han er usikker på om midtstopper Harry Maguire, som ikke var med i kveldens tropp, vil rekke derbyet mot Manchester City på grunn av overtråkk. Det vil i så fall være dårlige nyheter for de røde.

- Jeg hadde et ord med ham før trening i går om at jeg ikke ville hvile ham, men så pådro han seg et overtråkk på trening. Han måtte bli igjen hjemme og forhåpentligvis vil han være ok til helga, men jeg er ikke sikker, sa Solskjær.

Heldig scoring

Derby slo ut Crystal Palace i tredje runde av FA-cupen og viste samtidig at de kan spise kirsebær med Premier League-lag. Det var jevnspilt den første halvtimen i kveld også, før United tok ledelsen ved hjelp av litt flaks.

Luke Shaw skjøt ballen via bakken og i en bue over en utspilt Kelle Roos, som noen minutter tidligere hadde stoppet Odian Ighalo fra kloss hold.

TV-reprisen viste at ballen gikk via ryggen til Jesse Lingard på vei inn i mål. Det er Shaws andre scoring i karrieren hvis backen blir kreditert målet til slutt.

Ighalo doblet ledelsen like før hvilen da han fikk tråklet ballen i mål - hans andre scoring etter overgangen til England. Det var ikke rart Solskjær smilte på sidelinja.

Ighalo scoret igjen da han hamret inn sin egen retur snaut 20 minutter før slutt. Den første avslutningen ble reddet av keeper, før Ighalo hamret ballen høyt i mål.

Han kunne også fått hattrick, men blåste ballen over mål minuttet før slutt.

JUBEL: Manchester United-spillerne jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Oli Scarff/AFP/NTB Scanpix
JUBEL: Manchester United-spillerne jubler etter 1-0-scoringen. Foto: Oli Scarff/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Anonym Rooney

Før kampen handlet det mye om Derbys spillende trener Wayne Rooney, som har legendestatus i Manchester United. Angriperen sa han ville feire scoring mot gamleklubben, dersom han fant veien til mål.

Rooney hadde blant annet et frispark nede ved stolperota som Sergio Romero dyttet til corner i første omgang. På overtid var det nesten reprise, da Romero dyttet ballen over tverrliggeren på nok et frispark.

Rooney var ellers veldig dyp og forsøkte å dirigere spillet på egen halvdel.

Solskjær gjorde totalt seks endringer fra 1-1-kampen mot Everton i Premier League. Harry Maguire sto altså over kampen på grunn av overtråkk på trening.

I FA-cupens kvartfinale venter Alexander Tettey og Norwich på bortebane for Manchester United. Kampen spilles 21. mars.

Hele Norges coronakart