United enkelt videre

Solid seier mot Wolves i FA-cupen.

(Dagbladet.no:) Wolverhampton - Manchester United 0-3.

Alex Fergusons eneste realistiske håp om titler denne sesongen er de to cupene hans Manchester United fremdeles er med i. Champions League er et ikke-tema før sommerhvilen, og Chelsea er håpløst langt foran i serien.

Da er det godt å vite at spillerne hans er til å stole på i cup-sammenheng. Nylig ble Blackburn beseiret i kampen om finaleplass i ligacupen, i dag var det Wolverhamptons tur til å bli satt på plass i den litt gjevere FA-cupen.

Og United trengte ikke mange minuttene for å sette inn det første målet.


Tidlig scoring
Allerede etter fire minutter kom åpningsmålet. Louis Saha kom seg fint rundt på høyrekanten, og slo inn i feltet. Ballen gikk via et førstedivisjons-bein, og havnet på sølvfat foran unge Kieran Richardson.

Venstrekanten satte breisida av foten til den rullende ballen, og 1-0 var et faktum før storparten av publikum hadde fått satt seg ned på de gule setene på Molineux.

Premier League-toeren hadde brukbar kontroll gjennom hele første omgang, uten å skape de helt store sjansene. Den gamle United-helten Paul Ince hadde ballen i mål etter et kvarter, men dommeren hadde allerede blåst for et frispark.

Like før pause ble Saha spilt alene gjennom med en lang ball fra eget forsvar. Franskmannen, som virkelig begynner å finne formen i den røde trøya, satte ballen sikkert bak Wolves-keeper Postma. Dermed 2-0 og en trygg ledelse til pause for United.

MÅLFARLIG SPISS: Louis Saha setter inn Manchester Uniteds andre mål like før pause. Franskmannen løp fra Gabor Gyepes og bidro til at United slo Wolverhampton ut av FA-cupen med 3-0. Foto: AP/Scanpix
MÅLFARLIG SPISS: Louis Saha setter inn Manchester Uniteds andre mål like før pause. Franskmannen løp fra Gabor Gyepes og bidro til at United slo Wolverhampton ut av FA-cupen med 3-0. Foto: AP/Scanpix Vis mer


Kontrollerte inn
Også etter pause skjedde det mest dramatiske tidlig i omgangen. Da 50 minutter var spilt, fyrte Wolverhamptons Cameron av en suser som Van Der Sar såvidt fikk henda på.

Minuttet etter gjorde Park Ji-Sung en strålende oppvisning på høyrekanten. Koreaneren fant Ruud Van Nistelrooy i feltet, nederlenderen chippet ballen videre på bakerste stolpe. Der kunne Kieran Richardson stupe inn 3-0, hans andre mål i kampen.

Like etter kunne det fort blitt fire for de røde, Saha prøvde å hælsparke ballen i det åpne målet. Ballen ble reddet i siste liten, men Wolves var under et massivt press i starten av andre omgang.

Wolverhampton kjempet seg tilbake i stilen, og hadde etterhvert et par gode forsøk. Deriblant to skudd som sneik seg like utenfor stolpen til United-keeper Van Der Sar.

Men det ble ingen flere mål på Molineux, Manchester United er videre til femte runde i FA-cupen og har fremdeles et realistisk håp om to trofeer denne sesongen.

Det ble en solid seier mot Wolves, de som imponerte mest for United var Saha, Richardson, Ferdinand og Park Ji-Sung.