- United er flinkest i klassen

Leserne på Dagbladet.no har talt: United får best karaktererer.

(Dagbladet.no): I går ba vi Dagbladet.no sine lesere om å vurdere finalelagene som skal i aksjon på Luzjniki stadion i Moskva. Selv om oppstillingene ennå ikke er endelige har vi nå gjort opp regnskap og bringer dere resultatene av stemmegivningen.

Meningene og analysene er mange og sprikende, men heldigvis utkjempes stadig fotballkamper på banen og ikke på papiret. Sannheten om hvilket lag som møtte best forberedt til finalekvelden vil ikke komme til overflaten før dommer Lubos Michel blåser i fløyta ved kampslutt.

Legger man derimot alle trauste og forsiktige forbehold til side, og lar folkemeningen få fritt spillerom, er det Manchesters røde som kan juble for sin tredje triumf i den gjeveste Europacupen. Dermed vil Chelsea ende sesongen uten en eneste ny tilvekst av sølvtøy i et pokalskap som har vokst voldsomt siden Roman Abramovitsj\' inntreden i 2003.

Som det framgår av faktaboksen, har United-spillerne mottatt flere stemmer enn Chelsea-spillerne. Dette kan muligens tilskrives at Manchester United har en større fanbase i Norge enn hva motstanderne fra Vest-London kan skilte med. Det er heller ikke utenkelig at de røde djevlenes sterke posisjon blant norske fotballsupportere kan ha hatt innvirkning på stemmegivningen.

Best i alle ledd

Summerer man tallene fra avstemningen oppnår United en poengsum pålydende 54 av 66 mulige. Chelsea, på sin side, ender på 49 poeng.

Lagdel for lagdel er det jevnt, men leserne mener den største forskjellen spiller for spiller ligger i sir Alex Fergusons angrepsrekke. Oppstillingen bestående av Ronaldo (terningkast 6), Rooney (5) og Park (4) vurderes som sterkere enn Chelseas treer; Joe Cole, Drogba og Kalou (alle terningkast 4).

Også i midtbaneleddet scorer United høyere enn London-rivalene. Trioen Scholes (5), Hargreaves (4) og Carrick (5) curderes som poenget bedre enn Ballack (4), Makélélé (4) og Lampard (5) på motsatt banehalvdel.

SKOLERETT: United-spillerne lytter oppmerksomt til assistenmanager Carlos Queiroz under gårsdagens treningsøkt på Luzjniki stadion. Foto: Reuters/Scanpix
SKOLERETT: United-spillerne lytter oppmerksomt til assistenmanager Carlos Queiroz under gårsdagens treningsøkt på Luzjniki stadion. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

I de bakre rekker er det også fordel de nybakte seriemestrene, hvor Rio Ferdinand (6) er tungen på vektskåla i en firer med Brown (4), Vidic (5) og Evra (5) målt mot Essien (5), Terry (5), Carvalho (5) og Cole (4).

På keeperplass er det imidlertid likt; både Petr Cech og Edwin van der Sar (begge terningkast 5) er jevngode, skal man tro leserne.

Cristiano Ronaldo oppnår ikke overraskende undersøkelsenes høyeste gjennomsnittspoengsum, mens lagkamerat Ferdinand følger like bak. Hos Chelsea er det keeper Petr Cech dere lesere vurderer som den beste.

Er United bedre enn Chelsea, er forskjellene minimale eller er det Chelsea som har mønstrer det beste mannskapet? Diskutér på Dagbladet.no.

- United er flinkest i klassen