«United er i en desperat situasjon, men de kan ikke ty til desperasjon»

Ole Gunnar Solskjær ønsker å gjøre unna sommerhandelen så fort som mulig. Det er naivt, mener Manchester-journalist.

PÅ HANDLETUR: Det er ventet at Ole Gunnar Solskjær vil få midler til å hente flere spillere i sommer. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB Scanpix
PÅ HANDLETUR: Det er ventet at Ole Gunnar Solskjær vil få midler til å hente flere spillere i sommer. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB ScanpixVis mer

Torsdag forrige uke åpnet det engelske overgangsvinduet. Flere klubber i England håper nok å gjøre ferdig sommerhandelen tidlig, særlig med tanke på at det ikke er noe mesterskap å ta hensyn til i sommer.

Selv om overgangsvinduet ikke stenger før 8. august - to dager før Premier League-sesongen sparkes i gang - håper Ole Gunnar Solskjær å ha det meste på plass allerede 1. juli.

- Jo tidligere du kan ordne overgangene, jo bedre er det, sa nordmannen etter det forsmedelige tapet for Cardiff i siste serierunde.

- For når du kommer til 1. juli, ønsker du å ha et godt bilde av hvordan dette laget kommer til å se ut, uttalte han på pressekonferansen.

SOLSKJÆR MAGASINET: Ole Gunnar Solskjær og hans menn er klare for å kjempe mot Lionel Messi og Barcelona om semifinaleplassen i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Naivt

Samuel Luckhurst, journalist i lokalavisa Manchester Evening News, mener at Manchester United har satt seg selv under mer press i overgangsvinduet. Luckhurst mener at Solskjærs ønske om å få unnagjort kjøp og salg så tidlig som mulig er et «naivt feilsteg».

«Naivt fordi Manchester United nylig har blitt nummer seks med den verste defensive statistikken på 40 år, og med den dårligste formen på mer enn et halvt århundre. Det ville vært forsømmelig å tilbringe mesteparten av seks uker slumrende, når de har slitt med å selge spillere med fortjeneste de siste åra og ikke klarte å hente to av hovedmålene i fjor. Og forresten, strukturen er uendret», skriver han i Manchester Evening News.

Han peker på at Owen Hargreaves ikke engang spilte under oppkjøringen da Manchester United hadde «sitt beste overgangsvindu» i 2007, og at duoen Carlos Tévez og Anderson ikke var i kampform til ligaåpningen den aktuelle sesongen - spillere som bidro sterkt utover i sesongen.

Han viser også til at Paul Pogba først ble bekreftet samme dag United spilte Community Shield for tre år siden. Dette er eksempler på at du fint kan ta tiden til hjelp under sommerens overgangsvindu.

«United er i en desperat situasjon, men de kan ikke ty til desperasjon», er dommen fra Luckhurst, som viser til at mange spillere så vidt har begynt å vurdere andre klubber og ikke har tatt en avgjørelse angående framtida.

Mange navn

Manchester United har blitt linket til det som kan krype og gå av spillere etter at Solskjær tok over roret. Store deler av disse ryktene må tas med en stor klype salt.

Agenter, spillere og klubber kan ha mye å vinne på at et rykte blir satt ut i pressen. Manchester United kan heller ikke bruke tiden på å dementere alle ryktene som ikke har rot i virkeligheten.

Solskjær har ved flere anledninger påpekt at de røde har blitt linket til spillere han så å si aldri har hørt om. Derfor kom nordmanne også med et stikk til pressen som skriver om ryktene:

- Jeg har siste ord om en spiller kommer inn eller ut. Og vi har vanlige møter. Jeg er fornøyd med hvordan det går og det er meningen at vi skal signere 250 spillere, fordi alle dere skriver om spillere vi bør signere, så forhåpentligvis kan vi få inn noen spillere dere har skrevet om også. Så du vet aldri,.

Og til de som måtte tro at klubben har blitt mindre attraktiv ved å havne utenfor det gode selskapet Champions League neste sesong, virker ikke det å være noe hinder.

SOLSKJÆR-TATOVERING: Tor Henrik Stensland yppet seg på Twitter. Nå har han tatt straffen sin. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Langsiktig må vi tenke på det (Champions League, journ.anm.). Kanskje vi er i Champions League neste år, kanskje vi ikke er det, og du vil bli overrasket over hvor mange agenter som har forsøkt å verve sine spillere. Verve spillere, det er ikke det beste ordet for det vel? De forteller oss at deres spillere, at klientene deres ville elsket å være en del av Manchester United i framtida, sier Solskjær, som hevder folk ville blitt overrasket hvis de hørte navnene på spillerne som ønsker å komme til Old Trafford.

Det er ventet at Manchester United vil hente inn en ny midtstopper, en erstatter for Ander Herrera og en eller flere unge spillere. Rapporter tyder på at Solskjær vil få en solid sum å handle for, men det vil likevel være et begrenset antall spillere som kommer inn porten.

- Jeg tror ikke du kan forvente at seks spillere kommer inn - jeg vet at det ikke vil være seks spillere som kommer inn, uttalte Solskjær i april.

Noen av spillerne United har blitt linket til de siste ukene:

Nicolas Pepe (Lille)

Tanguy Ndombele (Lyon)

Moussa Dembélé (Lyon)

Wilfried Zaha (Crystal Palace)

Daniel James (Swansea)

Sean Longstaff (Newcastle)

Ryan Sessegnon (Fulham)

Adrien Rabiot (PSG)