TRYGG: Louis van Gaal slo fredag tilbake mot kritikerne ved å påpeke at Manchester United har tatt flest poeng i Premier League siden november. Foto: AP Photo/Jon Super
TRYGG: Louis van Gaal slo fredag tilbake mot kritikerne ved å påpeke at Manchester United har tatt flest poeng i Premier League siden november. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

- United er ligaens beste formlag

Selvsikker van Gaal.

Louis van Gaal slo fredag tilbake mot kritikerne ved å påpeke at Manchester United har tatt flest poeng i Premier League siden november.

Uniteds nederlandske manager har måttet tåle mye kritikk for lagets prestasjoner siden han inntok sjefsstolen på Old Trafford i fjor sommer. Ofte har en briljant målvakt i David de Gea reddet Manchester United fra å tape og avgi poeng. Rødtrøyene har også flere ganger scoret og fått resultater mot spillets gang.

Det er spesielt Uniteds temposvake angrepsspill som de siste månedene har gitt van Gaal stadig flere kritikere. Men 63-åringens resultater siden november er så å si uangripelige.

- Ser du på resultatene i de 19 eller 20 siste kampene, er vi det beste laget i ligaen, sa en sedvanlig selvsikker van Gaal under et pressemøte før lørdagens bortemøte med Swansea.

- Jeg blir aldri 100 prosent fornøyd. Vi kan spille bedre enn vi gjør nå, men det viktigste er at vi vinner kamper. Vi har vist stor lagmoral og vilje mange ganger denne sesongen, tilføyde nederlenderen.

Taper sjelden Manchester United ligger på tredjeplass i Premier League. Storklubben er tolv poeng bak serieleder Chelsea, men har tatt flest poeng (34) av samtlige lag på de 15 siste kampene. Van Gaals menn har kun ett tap på sine 19 siste oppgjør i ulike turneringer.

Old Trafford-laget er også klar for kvartfinalen i FA-cupen. Der venter Arsenal på hjemmebane 9. mars. Billetten ble sikret da United snudde 0-1 til 3-1-seier borte mot Preston mandag.

Gjør ofte endringer Van Gaal har gjentatte ganger blitt tvunget til å endre formasjon underveis i kamper. Det skjedde også i Preston-kampen.

- Alle spillerne kjenner min filosofi og ønsker å følge den. Lagmoralen vår er helt utrolig. Vi overrasker motstanderen når vi endrer formasjon under kamper. Det er grunnen til at det også er en god ting. Det er ikke alltid vi forbedrer oss, men som regel har vi spilt bedre og vunnet kampen etter et systemskifte, forklarer van Gaal.

Manchester United tapte serieåpningen hjemme mot Swansea i august. Lørdag får laget sjansen til å revansjere seg, men da må borteformen skjerpes. United står riktig nok med kun to bortetap, men hele 7 av 12 seriekamper på fremmed gress har endt uavgjort.

(NTB)