Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United er på Sanchez-tokt i Barcelona

Her er dagens ryktebørs fra Premier League og omegn.

FOTBALL-EUROPAS HEITESTE: På lista over dem som skal være interessert i chilenske Alexis Sanchez finner man Manchester City, Inter, Juventus, Barcelona og Manchester United. Nå kan sistnevnte blir neste stopp på veien for «El Niño Maravilla». Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Martin BERNETTI
FOTBALL-EUROPAS HEITESTE: På lista over dem som skal være interessert i chilenske Alexis Sanchez finner man Manchester City, Inter, Juventus, Barcelona og Manchester United. Nå kan sistnevnte blir neste stopp på veien for «El Niño Maravilla». Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Martin BERNETTI Vis mer

(Dagbladet): Manchester United har holdt en lav profil på overgangsmarkedet de siste par sommerne, til stor frustrasjon for stjernehungrige supportere.

Sir Alex Ferguson har forsøkt seg med «no value in the market», men mange har heller tolket det som at Glazer-familien har stilt få midler til rådighet for manageren.

Denne sommeren ser imidlertid ut til å bli annerledes, med en rekke spillere på vei ut portene fra Old Trafford.

Ikke bare har United allerede sikret seg Phil Jones fra Blackburn foran nesa på Liverpool, trolig er også overganger for Ashley Young og David de Gea langt på vei i boks.

Tar krigen med City
Men de er visstnok ikke ferdighandlet ennå: Daily Telegraph, The Sun og Daily Mirror skriver i dag at ligamesteren har kastet seg inn i jakten på Udineses Alexis Sanchez med full tyngde.

Chileneren er Fotball-Europas heiteste salgsvare i sommer, og i den imponerende rekken av angivelige interessenter inneholder navn som Manchester City, Inter, Juventus, Barcelona - og altså Manchester United.

TRIVES I HVITT: Han har blitt koblet til Chelsea siden han slo igjennom, men skal man tro The Guardian kommer Neymar til å bytte ut Santos helhvite drakter mot den samme fargekombinasjonen i Madrid.Foto: SCANPIX/AP Photo/Andre Penner
TRIVES I HVITT: Han har blitt koblet til Chelsea siden han slo igjennom, men skal man tro The Guardian kommer Neymar til å bytte ut Santos helhvite drakter mot den samme fargekombinasjonen i Madrid.Foto: SCANPIX/AP Photo/Andre Penner Vis mer

I går skal United-direktør David Gill ha fløyet til Barcelona for å møte Gino Pozzo, sønnen til Udinese-presidenten, som er bosatt i den katalanske hovedstaden.

Med seg hadde han et bud på 27 millioner pund, som er en hel del millioner under det Serie A-klubben tidligere har krevd for å gi slipp på sin juvel.

For Manchester United vil det selvsagt være en bonus å snyte City for mannen som angivelig topper Roberto Mancinis ønskeliste - ikke minst ville det sende ut et kraftig signal om at United fortsatt er i stand til å konkurrere om de beste spillerne. Med Sanchez, Jones, Young og de Gea i boks vil Ferguson ha brukt i overkant av 80 millioner pund på forsterkninger bare i sommer.

Sanchez selv er ifølge The Sun vesentlig mer innstilt på United enn City, men så spørs det hva han tenker om Barcelona.

En City-delegasjon bestående av direktør Garry Cook og sportsdirektør Brian Marwood var i Italia og snakket med representanter fra Udinese under et døgn før Gill dro til Barcelona. Sanchez' agent Fernando Felicevich avviser at City har fått tilslaget.

PRISES HØYT: Palermos Javier Pastore. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
PRISES HØYT: Palermos Javier Pastore. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO Vis mer

- Enighet med City? Framtida til Sanchez er fortsatt helt åpen. Vi jobber med saken, og etter møter med City har vi nye avtaler, siteres han på i The Sun.

Om Sanchez ender i United kan det spøke det for Nanis videre karriere på Old Trafford, selv om chileneren også kan bekle en offensiv midtbanerolle eller rollen som hengende spiss. Han scoret 12 mål på 31 kamper da Udinese sikret seg Champions League-kvalifisering i sesongen som var.

Neymar glipper for Chelsea?
Selv om Sanchez er det store navnet på ryktebørsen i dag florerer det selvsagt av andre mer eller mindre troverdige spekulasjoner.

The Guardian er den avisa med høyest treffsikkerhet, og i dag skriver de at Neymar trolig er tapt for Chelsea om de ikke hoster opp nærmere 40 millioner pund for det brasilianske vidunderbarnet.

I motsatt fall tyder mye på at han i stedet går fra Santos til Real Madrid.

Managerløse Chelsea har Neymar som sin førsteprioritet i sommer, men det kan altså haste for Roman Abramovitsj om han virkelig ønsker 19-åringen på Stamford Bridge.

BLACKBURN-AKTUELL?: Blackburn vil bruke 10 millioner pund på Romas Mirko Vucinic, ifølge Daily Mirror. Foto: (AP Photo/Pier Paolo Cito)
BLACKBURN-AKTUELL?: Blackburn vil bruke 10 millioner pund på Romas Mirko Vucinic, ifølge Daily Mirror. Foto: (AP Photo/Pier Paolo Cito) Vis mer

En annen unggutt som kobles til Chelsea er argentineren Javier Pastore. Men Palermo krever visstnok enda mer enn Santos gjør for Neymar - prislappen på 44 millioner pund bør være nok til å skremme vekk de fleste, inkludert Real Madrid og Barcelona.

Først Henderson, nå Gyan
I et noe mer overkommelig prissjikte finner vi Romas Mirko Vucinic. Blackburn har penger etter salget av Phil Jones, og er ifølge Daily Mirror villig til å bruke 10 millioner pund på å snappe spissen fra Montenegro foran mer navngjetne Juventus.

Sunderland har også rikelig med penger på bok etter 20 millioner pund-salget av Jordan Henderson. Derfor blir det neppe godt mottatt om de også skulle kvitte seg med Asamoah Gyan, som ifølge Daily Mirror er et tenkelig scenario.

Via en agent tett på klubben skal flere Premier League-klubber ha mottatt en e-post med oversikt over tilgjengelige spillere, der Gyan visstnok figurerer.

Men med Darren Bent borte, samtidig som leiesoldat Danny Welbeck returnerer til Manchester United, virker det unektelig noe merkelig å selge en spiss som scoret et tosifret antall mål sist sesong.

LEVERTE VARENE: Asamoah Gyan scoret jevnt og trutt for Sunderland sist sesong. Likevel skal Sunderland være villige til å gi slipp på ham, ifølge dagens engelske ryktebørs. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART
LEVERTE VARENE: Asamoah Gyan scoret jevnt og trutt for Sunderland sist sesong. Likevel skal Sunderland være villige til å gi slipp på ham, ifølge dagens engelske ryktebørs. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART Vis mer