Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-fan senket egne helter

Sjokktap for United mot lilleputten Southend.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Southend - Manchester United 1-0.

(Dagbladet.no): Sir Alex Ferguson kom brutalt ned på jorda igjen etter å ha skålet i champagne da han feiret 20 år i managerstolen mandag.

Lille Southend sørget for å detonere den største bomben i engelsk fotball på lang tid da de sensasjonelt slo United ut av ligacupen i kveld.

Freddy Eastwoods vakre frisparkmål etter 27 minutter ble kampens eneste. Han skrudde ballen rundt muren og reservekeeper Tomasz Kuszczak strakk seg forgjeves etter det velplasserte skuddet.

Etterpå kom han med følgende innrømmelse overfor Sky Sports:

- Jeg er Manchester United-fan, så det var helt utrolig å spille mot dem, sier han.

- Jeg ønsket å ta det frisparket. Jeg følte meg selvsikker, og i det jeg traff ballen visste jeg at den ville gå inn.

Ingen unnskyldninger

AVGJØRELSEN: Freddy Eastwood ble matchvinner med dette flotte frisparket etter 27 minutter. Det hadde nok selv ikke Eastwood våget å håpe på. Foto: REUTERS
AVGJØRELSEN: Freddy Eastwood ble matchvinner med dette flotte frisparket etter 27 minutter. Det hadde nok selv ikke Eastwood våget å håpe på. Foto: REUTERS Vis mer

Det var  ikke noe reservepreget mannskap Ferguson sendte på banen i kveld, etter nesten-ulykken mot Crewe Alexandra nylig. Wayne Rooney spilte hele kampen, det samme gjorde Cristiano Ronaldo, og forsvarsrekka med John O\'Shea, Gabriel Heinze, Mikael Silvestre og Wes Brown har mer enn nok landskamper under beltet.

- Da vi så laget United stilte med, visste vi at det ville bli tøft. Det er en fantastisk prestasjon, sier keeper Darryl Flahavan, som sto en prikkfri kamp for Southend.

- Jeg visste at det ville bli en travel kveld for meg. Vi visste at vi ville bli satt under press, og alle sammen spilte en strålende forsvarskamp, sier han.

Uttalelsene Ferguson kom med før kampen indikerte at han så for seg grei skuring mot Southend.

- Vi vil ikke ha en ny Crewe-kamp, og jeg vil sende et sterkere lag på banen denne gangen. Vi har noen lovende unge spillere på reservelaget, men vi så mot Crewe at de definitivt er for unge for disse anledningene, sa Ferguson i forkant av kampen.

Skapte lite

Samme unnskyldning kan han ikke bruke i kveld - det skal bli vanskelig å finne noen unnskyldninger i det hele tatt. For selv om United naturlig nok dominerte banespillet, sleit de med å komme til de helt store sjansene. Nærmest var Cristiano Ronaldo på en suser av et langskudd, som Darryl Flahavan reddet mesterlig.

I Premier League feier United all motstand til side, men forrige uke tapte de borte mot FC København i Champions League.

image: United-fan senket egne helter

Ydmykelsen i kveld var mye større.

Til opplysning: Manchester United topper tabellen i Premier League med 28 poeng på 11 kamper. Southend ligger aller sist i Championsship med 10 poeng på 16 kamper.

På papiret skulle det ikke bare være rått parti - det skulle være en ren formalitet.

Men i fotballen er visst alt mulig. Midtstopper Efetobore Sodje, som gjorde en strålende jobb mot Wayne Rooney, hadde følgende tekst på skautet han hadde rundt hodet:

«Against all odds».

Det var neppe Phil Collins\' popsviske han hadde i tankene. Trøsten for United får være at de nå har én cup mindre å tenke på.

<B>HELT:</B> Southend-keeper Darryl Flahavan sto en prikkfri kamp, og kunne heve armen i triumf etter full tid.
<B>TUNG DAG:</B> Alan Smith og Wayne Rooney hadde en frustrerende dag på jobben. Det eneste Rooney fikk med seg fra kampen var et gult kort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!