FÅR DE VILJEN SIN?: Manchester United-fansen håper søndagens hjemmekamp mot Stoke blir den siste med Glazer-familien som eiere. Men amerikanerne har gjentatte ganger uttalt at de ikke har noen intensjoner om å selge. Her en protest utenfor stadion fra forrige hjemmekamp mot Tottenham. Foto:   AFP PHOTO/PAUL ELLIS
FÅR DE VILJEN SIN?: Manchester United-fansen håper søndagens hjemmekamp mot Stoke blir den siste med Glazer-familien som eiere. Men amerikanerne har gjentatte ganger uttalt at de ikke har noen intensjoner om å selge. Her en protest utenfor stadion fra forrige hjemmekamp mot Tottenham. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

United-fans ble nektet å se Solskjærs triumf

Vaktene fryktet nye Glazer-protester.

||| (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær innkasserte sin første tittel som trener da Manchester United i går slo Aston Villa i reservelagsfinalen.

Men selv om over 70 000 plasser sto ledige på Old Trafford skal flere United-supportere ha blitt stoppet i inngangen, på bakgrunn av deres tidligere deltakelse i protestene mot Glazer-familiens eierskap.

I en pressemelding fra IMUSA - som i likhet med protestorganisasjonen MUST er å regne som en uavhengig supportergruppe - blir vaktselskapet som har ansvaret for sikkerheten under United hjemmekamper beskyldt for maktmisbruk. 

HAR IDENTIFISERT PROTESTDELTAKERE: Flere Manchester United-fans skal ha blitt nektet adgang til gårsdagens reservelagsfinale på bakgrunn av tidligere protest-meritter. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
HAR IDENTIFISERT PROTESTDELTAKERE: Flere Manchester United-fans skal ha blitt nektet adgang til gårsdagens reservelagsfinale på bakgrunn av tidligere protest-meritter. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Mange supportere ble hindret i å se reservenes triumf fordi store CES-grupper (vaktselskapet) nektet folk som kom i grupper på to og tre adgang, på grunn av deres påståtte engasjement i tidligere protester, skriver de på sin hjemmeside.

Oppfordret til boikott
Videre hevdes det at lokale politifolk oppførte seg på samme måte som vaktselskapet, og ga supportere muntlige advarsler for å ha deltatt i fredelige protestaksjoner. 

- En av disse fortalte at han «ikke trengte en grunn» da han ble spurt om hvorfor han kastet ut en mindre gruppe ungdommer fra stadion, skriver IMUSA, og legger til at de er dypt bekymret over den røffe måten klubben håndterer lovlige protestaksjoner på.

VANT SITT FØRSTE TROFÉ SOM TRENER: Reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
VANT SITT FØRSTE TROFÉ SOM TRENER: Reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

IMUSA gjorde seg ikke mer populær i klubbkontorene til United da de nylig gikk ut med en sterk oppfordring til alle sesongkortinnehavere om å ikke fornye billettene sine.

Samme organisasjon har også presentert en undersøkelse som viser at så mange som 59 prosent vil vurdere å følge oppfordringen.

I så fall vil det trolig innebære et inntektstap på flere titalls millioner kroner, selv om United hevder det alltid vil være noen som står parat til å overta sesongkortene.

HEVDER FERGUSON HAR PENGER Å BRUKE: Den vanvittige gjelden eierne har påført Manchester United har gjort at stadig flere spør seg om sir Alex Ferguson må ta til takke med et begredelig transferbudsjett, sammenlignet med noen av de argeste rivalene. Spekulasjonene avvises av klubbdirektør David Gill. Foto: AP Photo/Jon Super
HEVDER FERGUSON HAR PENGER Å BRUKE: Den vanvittige gjelden eierne har påført Manchester United har gjort at stadig flere spør seg om sir Alex Ferguson må ta til takke med et begredelig transferbudsjett, sammenlignet med noen av de argeste rivalene. Spekulasjonene avvises av klubbdirektør David Gill. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Men klubben er såpass stresset over omfanget av protestene at de har tatt flere grep for å kvele dem. 

Spillerne har fått forbud om å uttale seg om saken, mens MUTV sensurerer bort spørsmål til sir Alex Ferguson som omhandler protestene mot Glazer når han holder sin ukentlige pressekonferanse.

Det har også kommet fram at en vakt som leverte tilbake et konfiskert anti-Glazer-banner fikk sparken.

Varsler storprotest til helga
United-supportere har imidlertid gjort diverse mottiltak, som å blokkere trappeoppgangene for vakter som kommer for fjerne uønskede bannere.

VIL BEHOLDE GLAZER: Byrival City, som selv er begunstiget med styrtrike eiere, har ingenting imot om Glazer-familien fortsetter å styre Manchester United i årene som kommer. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
VIL BEHOLDE GLAZER: Byrival City, som selv er begunstiget med styrtrike eiere, har ingenting imot om Glazer-familien fortsetter å styre Manchester United i årene som kommer. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Det skjedde blant annet under Champions League-kampen mot Milan, da to store «Love United, Hate Glazer»-bannere fikk henge på Stretford End i mange minutter.

Når United spiller sin siste hjemmekamp for sesongen, mot Stoke førstkommende søndag, er det varslet en storstilt supporterprotest på Old Trafford.

- Håpet er at det blir siste kamp med Glazers som eiere, og at det kommer et bud i juni, har en MUST-talskvinne fortalt united.no.

FORHATT: Glazer-familien, her representert ved Avram Glazer under hjemmekampen mot Liverpool. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
FORHATT: Glazer-familien, her representert ved Avram Glazer under hjemmekampen mot Liverpool. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Supporterne som ble kastet ut gikk for øvrig glipp av en dramatisk reservelagsfinale. Aston Villa ledet tre ganger, men United slo tilbake hver gang, mye takket være Mame Biram Diouf og hans to scoringer.

Solskjærs elever vant til slutt 3-2 på straffespark.