HETSET: I Chelseas møter med Manchester City og Manchester United måtte Eva Carneiro tåle sexistiske meldinger fra deres supportere. Foto: REUTERS/Darren Staples
HETSET: I Chelseas møter med Manchester City og Manchester United måtte Eva Carneiro tåle sexistiske meldinger fra deres supportere. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

United-fans kom med sexistiske meldinger til Chelseas lege

- Forferdet over at det får passere ustraffet.

(Dagbladet): Kvinner i herrefotball må stadig tåle bemerkninger fra publikum der de på banen gjør jobben de er betalt for.

Noen av Manchester Uniteds fans kom med sexistiske tilrop til Chelseas lege Eva Carneiro da lagene møttes på Old Trafford i høst.

Det beviser en video BBC viste torsdag kveld.

- Få ut puppa dine for gutta, sang blant andre flere av Manchester Uniteds supportere.

The Guardian skriver at legen også måtte tåle sexistiske tilrop da Chelsea møtte Manchester City på Stamford Bridge i januar. Da sang en gruppe bortesupportere:

- Har du noen gang hatt en Gooner (Arsenal-supporter) opp i ræva? rettet mot Carneiro.

Kampanjegruppa Damer i Fotball jobber for å øke antall kvinner i fotball på alle nivåer, og kjemper blant annet mot kjønnsdiskriminerende og sexistiske meldinger.

De rapporterte begge hendelsene, uten at det ble fulgt opp med en dom fra politiet.

- Vi er forferdet over at seksuelle fornærmelser har fått lov til å passere ustraffet på noen av fotballens mest ikoniske stadioner. Vi er svært bekymret for budskapet det sender til kvinner i fotball, sier en talsperson for gruppa til The Guardian.

Gruppa har så langt denne sesongen sikret seg 13 videoklipp hvor kvinner i støtteappratet, kvinnelige dommere eller journalister blir hetset på linje med det Carneiro opplevde mot de to Manchester-lagene.

De får full støtte fra Chelsea.

- Spørsmålet om likestilling tar vi svært alvorlig, og vi avskyr diskrimering i alle dets former, inkludert sexistiske meldinger. Slik oppførsel er uakseptabel, og den må bort fra fotball, sier klubben til avisa.