United-fans mailbomber TV3

Manchester Uniteds norske supporterklubb oppfordrer medlemmene sine til å maile TV3 sin vrede etter at kanalen har droppet å vise gruppefinalen på Old Trafford mot Bayern München.

TV3 velger seg i stedet oppgjøret på Camp Nou mellom Barcelona og Liverpool som direktesending 13. mars, et oppgjør engelskmennene må vinne for å ha sjanse på kvartfinale. Manchester Uniteds kamp går i opptak seinere på kvelden.

- Vi er meget, meget misfornøyde med dette, og kommer til å sende en formell klage til TV3. Der vil vi be dem holde på det løftet de tidligere har gitt om å sende det engelske laget som har hjemmekamp direkte, sier daglig leder Per Harald Larsen i supporterklubben til Dagbladet.

Luksusproblem

Sportssjef Stian Aune Kleppo sa til Dagbladet 19. februar at februar-kampene skulle gå etter prinsippet Larsen skisserer, men la inn et forbehold: En redaksjonell vurdering etter sportslige kriterier.

- Nå har vi et luksusproblem med to gode kamper, men vi har valgt den vi mener det er mest spenning i. Vi skjønner godt at United-fansen er skuffet, men vi må skuffe noen. Sakligheten i mailene TV3 hadde mottatt fram til i går varierte veldig. Enkelte stilte spørsmålet om TV3 hadde antipatier mot United-laget.

- Det er jo selvsagt ikke riktig, sier Aune Kleppo.

SMS-føringer

Larsen i supporterklubben tror SMS-avstemningen TV-kanalen hadde i november foran de motsatte oppgjørene, der Liverpool ble stemt fram, har lagt føringer for valget denne gangen. Aune Kleppo benekter dette på det sterkeste.

- United og Bayern er videre, mens Liverpool må vinne. Vi vurderer deres kamp som den mest spennende.

NEDPRIORITERT: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.