Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-fans med dristig banner-stunt på Anfield

Markerte ligamesterskap nummer 19 med provokasjon mot erkerivalen.

2011: To United-supportere klarte å snike seg inn på Anfield med et banner med et budskap som minnet Liverpool om at de ikke lenger har flest seriemesterskap i England. Det ble holdt opp som en rød klut mot «The Kop», og kunne ha utløst stygge scener, men sikkerhetsvaktene grep inn før noe rakk å utarte seg.Foto: Privat
2011: To United-supportere klarte å snike seg inn på Anfield med et banner med et budskap som minnet Liverpool om at de ikke lenger har flest seriemesterskap i England. Det ble holdt opp som en rød klut mot «The Kop», og kunne ha utløst stygge scener, men sikkerhetsvaktene grep inn før noe rakk å utarte seg.Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Det var i begynnelsen av Manchester Uniteds storhetstid at noen Liverpool-fans, som hadde seg lei på erkerivalens esende selvtillit, fant fram et banner med påskriften «Come Back When You've Won 18» under en kamp mellom lagene på Anfield i 1994.

17 suksessrike år senere står Manchester United med 19 ligatitler, mens Liverpool stadig står med 18. Dagen etter at sir Alex Fergusons menn passerte Liverpool i antall seriemesterskap for første gang i historien etter 1-1 mot Blackburn, var det noen United-sympatisører av den dristige sorten som tok oppfordringen fra midten av 90-tallet på ordet.

Under den tradisjonelle allsangen av «You'll Never Walk Alone» før avspark mellom Liverpool og Tottenham, ble det nemlig rullet ut et banner med budskapet «MUFC 19 TIMES» over kanten på tribuneseksjonen Anfield Road Stand, tvers overfor «The Kop».

The Guardian melder at det United-fanzinet Red Issue som regisserte stuntet. Ifølge avisa hadde de en fluktbil på utsiden av Liverpools hjemmebane, og medsammsvorne på en annen tribuneseksjon som sto for fotodokumentasjon.

1994: Liverpool-fansen mente United-fansen måtte jekke seg ned etter å ha vunnet ligaen for første gang på 26 år. Skjermdump: Sky Sports
1994: Liverpool-fansen mente United-fansen måtte jekke seg ned etter å ha vunnet ligaen for første gang på 26 år. Skjermdump: Sky Sports Vis mer

Et medlem av Red Issues forum, som angivelig skal ha vært en av hovedpersonene, forteller om hendelsesforløpet i et innleg:

- En fyr spurte om hva som sto. «Les det da, for f...» svarte vi. Ansiktsuttrykkene på dem rundt oss var ubetalelige. Vi hadde planlagt dette i årevis, og jeg sitrer fortsatt etter at vi klarte å gjennomføre det.

- Vi skaffet oss to billetter på øvre del av Anfield Road Stand, og lagde banneret på fredag. Da vi gikk opp mot stadion hadde jeg et stort, jæ... flir rundt munnen, for jeg visste vi ville lykkes. Min eneste bekymring var at vi ikke skulle få det med oss inn. Det var imidlertid ingen grunn til bekymring.

- Vi ventet på at YNWA (You'll Never Walk Alone) skulle starte, for det var signalet vårt. Vi gikk ned til kanten av avsatsen og brettet det ut. Vi var nødt til å holde det oppe, for det var ikke noe å binde det fast i. Vi holdt det oppe i kanskje 40 sekunder før vi ble kastet ut av sikkerhetsvaktene, og vi slapp unna bare med noen spyttklyser, skriver den påståtte gjerningsmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media