United-fans om den nye damedrakta: - Enkelte av oss liker ikke å vise kløft

- De som vil ha en drakt med mindre v-hals, kan kjøpe guttedrakta.

NYE DRAKTER: Manchester United lanserte sine nye Adidas-drakter i helga, der særlig drakta ment for kvinner vakte oppsikt. Foto: Manutd.com
NYE DRAKTER: Manchester United lanserte sine nye Adidas-drakter i helga, der særlig drakta ment for kvinner vakte oppsikt. Foto: Manutd.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Seriøst Adidas? Hvorfor er v-halsen så lav sammenlignet med herreutgaven? Enkelte av oss liker ikke å vise kløft, twitret MUnitedGirl etter å ha sett de nye United-draktene for første gang.

Hun har i helga stått i bresjen for det som utviklet seg til å bli en debatt om Adidas er både sexistiske og diskriminer med sine nye drakter.

Ikke bare var det dybden på v-halsen som skapte debatt, det samme gjorde det at kvinnedrakta ikke hadde de samme detaljene som herredrakta - deriblant at man ikke har de samme stripene rundt v-halsen.

Dag Langerød, redaktør i United.no, lar seg ikke rive med av debatten.

- Personlig mener jeg dette er en ikke-sak. De som vil ha en drakt med mindre v-hals, kan kjøpe guttedrakta. Hvis noen har lyst på en drakt med større v-hals, så kjøper de damedrakta, sier Langerød til Dagbladet.

- Det er så mange andre ting her i verden som er alvorligere, og viktigere for meg, enn akkurat det om v-en burde være fem centimeter eller ti centimeter. Jeg skjønner selvfølgelig at noen er opptatt av dette, men å gjøre det om til en sexisme-debatt, det greier jeg ikke, fortsetter redaktøren i United.no.

Det er Nike som har vært draktleverandør for United fra 2002 og fram til denne sesongen. I fjor skrev klubben og Adidas under en tiårskontrakt, verdt 7,5 milliarder kroner.

Langerød forteller at han oppfattet at de fleste er fornøyde med utseendet på de nye hjemmedraktene. Redaktøren selv gleder seg over at Adidas er ny draktprodusent.

- Til syvende og sist handler det om utseendet på drakta. Jeg synes rødfargen er fin, og jeg liker stripene. Den er ikke overkomplisert, og Adidas holder det på et ganske lavt nivå.

- Men det er jo ganske garantert at man iløpet av de kommende ti årene ikke vil få like rene drakter. Det jeg har sett, så har den stort sett blitt positiv mottatt, bortsett fra det om det var litt for stor v-hals for damene, sier Langerød.

Han understreker at det uansett ikke er drakta han er mest opptatt av akkurat nå.

- Jeg er mer opptatt av den spissen og den stopperen vi mangler, og hvordan det går mot Tottenham til helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer