United-fans spør Rooney om han skal selges

Forteller om bensinstasjon-episode.

SCORET MOT ARSENAL: Dagen etter seieren på Old Trafford lørdag fikk Wayne Rooney spørsmål fra fansen om han vil bort. Foto: EPA/ROBIN PARKER
SCORET MOT ARSENAL: Dagen etter seieren på Old Trafford lørdag fikk Wayne Rooney spørsmål fra fansen om han vil bort. Foto: EPA/ROBIN PARKERVis mer

(Dagbladet): Da det ble kjent at Wayne Rooney hadde levert inn en overgangssøknad hos Manchester United dro flere supportere hjem til huset hans en kveld.

- Går du til City, er du en død mann, sto det å lese på den maskerte mobbens medbrakte banner.

Like etter skrev Rooney under en ny, enda mer lukrativ femårskontrakt med Old Trafford-klubben, men likevel fortsetter spekulasjonene om framtida hans.

Nå forteller 25-åringen at supportere seinest søndag konfronterte han med at han skal selges.

- Du ble sinna når folk setter spørsmålstegn ved deg. På søndag var jeg på vei hjem fra trening, og stoppet på en bensinstasjon for å tanke bensin. Da spurte noen folk meg om jeg skulle bort til sommeren, sier Rooney ifølge Sky Sports.

Hvor har du hørt det? England-spissen svarte at det var ukjent for ham.

- Jeg sa «hvor har du hørt det?». Han sa det sto i avisen. Men jeg skal være her til langt inn i 30-årene. Jeg signerte en ny kontrakt for å bli her, og dersom jeg ikke blir uønsket så blir jeg her videre. Det er helt sikkert.

I samme slengen avviser Rooney at han og manager Alex Ferguson har havnet i en ny konflikt, også det har stått i britiske aviser.

- Jeg så det, det er det verste søppelet jeg har sett. Mitt forhold til sir Alex er helt problemfritt, sier Rooney og gjentar:

- Jeg nyter fotballen min her, og hvis jeg ville bort i sommer så haddde jeg ikke skrevet under den nye kontrakten min. Jeg har signert, og jeg skal fullføre den.

Da Rooney først ville vekk var årsaken manglende sportslige ambisjoner på Old Trafford.

- Jeg innrømmer at jeg gjorde en feil ved å ønske meg bort, det har jeg sagt mange ganger. Nå har jeg bundet framtida mi til United og både jeg og familien min er lykkelige.

Trippeljakt Spissen forteller at han selv endelig føler seg på topp, etter omfattende ankeltrøbbel de siste 11 månedene.

- Jeg har ikke følt meg bedre enn de to-tre siste ukene hele sesongen. Jeg har vært skarp, og da er det greit at manageren ønsker meg opp og ned på banen.

Han føler seg trygg på at United vil få suksess nå som de kjemper om tre trofeer.

- Vi trenger ikke å bevise noe for andre, bare for oss selv. Vi vant ikke serien i fjor, heller ikke FA-cupen eller Champions League. Vi må bevise for oss selv at vi kan klare det. Akkurat nå går det bra, og vi tror vi kan nå langt.

INGEN FAVORITT? Wayne Rooneys status hos fansen ble svekket da han krevde en overgang i fjor høst. Foto: AFP/PAUL ELLIS
INGEN FAVORITT? Wayne Rooneys status hos fansen ble svekket da han krevde en overgang i fjor høst. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer