United-fansen bekymrer Ferguson

Tror mer Glazer-bråk skader laget.

RØYKER UT GLAZERNE: Slik ble sesongen avsluttet utenfor Old Trafford, United-fansen viste hva de syntes om eierne. Foto: AP/Tim Hales
RØYKER UT GLAZERNE: Slik ble sesongen avsluttet utenfor Old Trafford, United-fansen viste hva de syntes om eierne. Foto: AP/Tim HalesVis mer

|||• Fotballstudio kl. 21: Manchester United - Newcastle

(Dagbladet): Old Trafford var ikke bare rød forrige sesong, deler av fansen kledde seg i grønt og gult i protest mot Malcolm Glazer og hans familie.

Supporterne tok på seg skjerf, luer, og rullet ut store bannere med kraftord mot de amerikanerne eierne - alt i fargene til forløperklubben Newton Heath.

Sesongen ble avsluttet med protestfly og røybomber.

Mørk sky over United Nå ber Uniteds mektige manager om at fansen roer ned aksjonene mot Glazer-familien - som han selv nylig beskrev som gode eiere.

- Det er én situasjon som ligger som en mørk sky over den nye sesongen, og det er den stadige opposisjonen mot Glazer-familien, sier Ferguson i Uniteds eget kampprogram til kveldens møte med Newcastle.

Ferguson ber ifølge Manchester Evening News supporterne besinne seg, og frykter at uroen skal gå ut over hans gulljagende mannskap.

- Jeg har ingen problemer med Grønt og Gull- kampanjen. Fansen er berettighet til å protestere som selv de ønsker. Men ikke sånn at det går utover laget, sier skotten som mener det begynner å nærme seg en smertegrense.

- Alt handler om hvor utbredte protestene blir. Det jeg ikke ønsker er at det blir så mye kontroverser rundt United at det kan påvirke vår egne evne til å vinne kamper. Hver gang vi har hatt suksess, så har det vært en kollektiv innsats fra alle - støtteapparatet, spillerne og fansen.

HAR FÅTT ALT HAN PEKER PÅ: Alex Ferguson har flere ganger applaudert Glazer-familien, United-manageren sier eierne ikke én gang har sagt nei når han ber om penger til spillere. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
HAR FÅTT ALT HAN PEKER PÅ: Alex Ferguson har flere ganger applaudert Glazer-familien, United-manageren sier eierne ikke én gang har sagt nei når han ber om penger til spillere. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer

Han mener dessuten at United-fansen ikke kommer noen vei, uansett om de protester til de blir blå i fjeset.

- Faktum er at Glazer-familien eier Manchester United, og fram til de bestemmer seg å selge vil de fortsette som eiere - uansett om folk er mot det, sier 68-åringen.

Supporterorginasjonen MUST står bak de gulgrønne markeringene og opplyser til lokalavisa at protestene vil fortsette. MUST ønsker heller ikke å skade laget sportslig.

- MUST er hjertens enig med sir Alex om at det bør prioriteres å støtte laget. Det gjelder spesielt supporterne som er på innsiden av Old Trafford, og som kan påvirke spillerne på banen, sier en talsmann.

United er storfavoritter mot nyopprykkede Newcastle i kveld, men midtbanespiller Michael Carrick advarer lagkameratene mot å innkassere poengene på forhånd.

- Slik det ser ut nå tåler vi ikke å miste mange poeng. Forrige sesong var spesiell, med tanke på hvor mange kamper og poeng både vi og Chelsea tapte. Tidligere sesonger har vist at du ikke har råd til å feile, og konkurransen er hard, sier Carrick.

GULT OG GRØNT: United-fansen får kjøpt protestaffektene utenfor stadion. Foto: REUTERS/Phil Noble
GULT OG GRØNT: United-fansen får kjøpt protestaffektene utenfor stadion. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer