Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United-fansen etterlyser superstjernekjøp

Med amerikanske eiere har klubben bare punget ut 32 mill. pund på nye spillere.

FANSEN VIL KONKURRERE: Manchester United sitter på store pengesummer, og nå ønsker fansen at klubben skal jakte på spillere som Lionel Messi. Her netter Barca-spissen mot nettopp United i Champions League-finalen. Foto: AP/Gregorio Borgia
FANSEN VIL KONKURRERE: Manchester United sitter på store pengesummer, og nå ønsker fansen at klubben skal jakte på spillere som Lionel Messi. Her netter Barca-spissen mot nettopp United i Champions League-finalen. Foto: AP/Gregorio Borgia Vis mer

||| (Dagbladet): Manchester United trakk seg onsdag fra avtalen om kjøp av av talentet Adem Ljajic (18) fra Partizan Beograd.

Den serbiske klubben svarte med å beskylde ligamestrene for å slite økonomisk. Det ble straks avvist av United - vurderingen var nemlig sportslig.

Serberne er ikke de eneste som reagerer, lederen i Manchester Uniteds Supporter' Trust stusser over klubbens motvilje mot å bruke store summer på nye stjernespillere.

Vil ha Messi og Kaka
- Det kan være ulike grunner til at Ljajic-avtalen gikk i vasken, men med de inntektene klubben har bør Manchester United konkurrere med Real Madrid og Barcelona om spillere som Lionel Messi og Kaka. I stedet må vi bære eierskapet til Glazerne på ryggen, sier supporterleder Duncan Drasdo til Daily Telegraph.

Han snakker om klubbeier Malcolm Glazer, og Uniteds gjeld på hele 699 millioner pund - eller 6,51 milliarder

Den britiske avisa har tall som backer opp supporterne. De har brutt ned hva manager Alex Ferguson har kjøpt og solgt for siden amerikanerne overtok klubben i 2005.

IKKE GOD NOK? Manchester United droppet Adem Ljajic, et år etter han i United-kretser ble omtalt som Serbias Kaka. Foto: AP/Bob Edme
IKKE GOD NOK? Manchester United droppet Adem Ljajic, et år etter han i United-kretser ble omtalt som Serbias Kaka. Foto: AP/Bob Edme Vis mer

Snittinvesteringen i spillerstallen per sesong blir på magre 6,48 millioner pund per sesong, eller omlag 60 millioner kroner. Til sammenlikning brukte byrival City hele 1,2 milliarder bare i sommer.

Uniteds lave kjøpstall skyldes mest overskuddet sist sesong, etter salget av Cristiano Ronaldo til Real Madrid for verdensrekordsummen 829 millioner kroner.

Kan bruke én milliard
United-lederen har lagt merke til påstander om at Ferguson har opptil 30 millioner pund per år. Med Ronaldo-pengene anslår han at de røde fra Manchester kan bruke snaut en milliard kroner på nye spillere i januar - uten at noen budsjetter overskrider.

- Supporterne har rett til å spørre hvor pengene blir av, nå som de blir tvunget til å betale mer og mer i økte billettpriser de siste årene, sier Drasdo.

Den skotske trenerlegenden har tidligere begrunnet manglende storkjøp med at prisene er for høye. Dessuten er han fornøyd med den stallen han har.

- Vi har en flott gruppe spillere, sa Ferguson før overgangsvinduet stengte i august.

En talsmann for Glazer-familien uttalte i sommer at det bare var fotballfaglige vurderinger som lå bak Ronaldo-salget.

STERNEMAGNET: Real Madrid sikret seg Kaka fra Milan og Cristiano Ronaldo fra United i sommer. Foto: REUTERS/Heino Kalis
STERNEMAGNET: Real Madrid sikret seg Kaka fra Milan og Cristiano Ronaldo fra United i sommer. Foto: REUTERS/Heino Kalis Vis mer
GOD NOK STALL: Det er Alex Fergusons grunn til å ruge på den store summen United fikk for Ronaldo. Foto: AP/Lefteris Pitarakis
GOD NOK STALL: Det er Alex Fergusons grunn til å ruge på den store summen United fikk for Ronaldo. Foto: AP/Lefteris Pitarakis Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media