- United-fansen frykter hva som skjer nå

Kenneth Fredheim tror noe unikt er slutt med Ferguson.

UERSTATTELIG: Alex Ferguson kan si at hele Premier League-ærean er hans, mener Kenneth Fredheim. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB SCANPIX
UERSTATTELIG: Alex Ferguson kan si at hele Premier League-ærean er hans, mener Kenneth Fredheim. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Alex Ferguson (71) er ferdig på Old Trafford ved sesongslutt, etter 32 trofeer, 13 ligatitler og nesten 27 år. Det er nå bekreftet offisielt.

C More-kommentator Kenneth Fredheim dekket Premier League for Canal Plus mellom 1998 og 2010 og intervjuet skotten en rekke ganger.

Dagen i dag er trist også for Arsenal-supporter Fredheim.

- Noe unikt er slutt - Det blir vemod, en epoke er over. Noe unikt er slutt. Sånn er det for min del, selv om han har sørget for at mitt lag har blitt nummer to i år etter år. Jeg må si at dette er en vemodig i dag. Jeg har intervjuet han mange ganger, og føler at jeg har vært med på noe fantastisk, sier Fredheim til Dagbladet.

- Jeg har levd med engelsk fotball i Fergusons æra, i 1992 og fram til nå. Det er hans periode, den kommer bare til å bli forbundet med Ferguson.

Hva som skjer med Manchester United fra 2013 og framover er Fredheim usikker på. Men han aner en viss skjelving blant de mange med et rødt hjerte.

- Blir Manchester United det samme uten Ferguson?

- Nei, United blir ikke samme uten Ferguson. Det er det forslitte uttrykket «å hoppe etter Wirkola». Dette er tider supporterne kommer til å frykte. De frykter hva som skjer nå, om noen er i stand til å gjøre det samme som Ferguson.

- Det er en anelse frykt der ute, men fansen visste at dagen ville komme. Ferguson er ikke 29 år lenger.

Fergusons svakeste Fredheim fastslår at ingen, absolutt ingen, vil gjenta Fergusons bedrifter, selv om det skulle bli trofésamler Jose Mourinho som blir etterfølgeren.

- Man skal jaggu være tøff for å ta over etter Ferguson. Det laget United har hatt denne sesongen er rett og slett ikke godt nok for å vinne Champions league. Det har vært en lite imponerende sesong i Premier League, og årets lag er et av Fergusons svakeste. Han vinner ligaen i suveren stil, men uten Robin van Perside haddde de ikke hadde hatt sjans, sier kommentatoren.

Dagbladet snakket med Fredheim akkurat da annonseringen kom. Da følte Fredheim logikken i at skotten tar farvel rundt sesongslutt.

Tidenes største manager - Han varslet sin avskjed ved sesongstarten for mange år siden, uten at det var vellykket. Han snudde da. Nå skal han hofteopereres, han begynner å bli en eldre herre som har oppnådd alt, sier Fredheim og slår til med en aldri så liten hyllest av 71-åringen.

FANTASTISK: Kenneth Fredheim intervjuet Ferguson stadig vekk mellom 1998 og 2010. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FANTASTISK: Kenneth Fredheim intervjuet Ferguson stadig vekk mellom 1998 og 2010. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Ferguson er tidenes største manager i engelsk fotball. Han har skrevet navnet sitt i gullskrift, ikke bare i United men i hele verden. Nå er det meste gjort. Han har flere ligameterskap enn Liverpool osv. Han har fått  gjort alle tingene han forbannet seg på å gjøre. En fantastisk epoke er over.

- Det er gigantiske sko å fylle.

NRK-nestor og United-sympatisør Arne Scheie fastslår at «litt av et kapittel er over» i Manchester United.

- Dette var overraskende nyheter å få servert på sykkelsetet, på vei til NRK 8. mai 2013, sa Arne Scheie da Dagbladet gjenfortalte rapportene om Sir Alex Fergusons ventede avskjed.

- Jeg var innstilt på at Ferguson skulle være med på sommerturneen med laget, så gjennomgå en hofteoperasjon, og deretter gå løs på en sesong til - i og med at det ikke tidligere er kommet noe hint om at han skulle slutte. Men en dag måtte jo også hans avskjed komme, sier Scheie.

8. mai er en merkedag for alle som følger med på engelsk fotball.

FAVORITT: Bookmakerne tror Jose Mourinho eller David Moyes etterfølger Alex Ferguson.Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX
FAVORITT: Bookmakerne tror Jose Mourinho eller David Moyes etterfølger Alex Ferguson.Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX Vis mer