Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- United-fansen støttet meg i 14 år. Men vinner Cardiff vil jeg feire med spillerne mine

Solskjær om gjensynet med Old Trafford.

SPESIELL KAMP:   Ole Gunnar Solskjær og Cardiff møter Manchester United på Old Trafford i morgen . Foto: NTB Scanpix
SPESIELL KAMP: Ole Gunnar Solskjær og Cardiff møter Manchester United på Old Trafford i morgen . Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær har ikke fått noen enkel start med Cardiff i Premier League. Laget ligger helt sist, og i morgen venter Manchester United på Old Trafford.

For Solskjær blir dette en helt spesiell kamp. Og massiv oppgave. Han var 14 år i United, elleve av dem som spiller fra 1996 til 2007.

Og nordmannen er på ingen måte glemt. I dag har lokalavisa Manchester Evening News et stort intervju med ham.

- Jeg lyver hvis jeg sier at kampen bare handler om tre poeng. Å komme «hjem» blir en fantastisk opplevelse. Det er det beste stedet i verden å spille fotball, sier Solskjær til Stuart Mathieson, en av de mest kjente United-skribentene.

Så på terminlista Journalisten innleder artikkelen med å trekke fram det velbrukte begrepet «babyface» og Champions League-finalen fra 1999, som gjorde Solskjær til en legende i klubben.

- Naturligvis sjekket jeg terminlista når vi skulle møte United, forteller nordmannen.

- Jeg sier ikke at det som skjer før og etter kampen ikke blir spesielt. Men jobben min er å vinne med Cardiff. Det er derfor jeg drar dit. Jeg kommer til å feire hvis vi scorer eller vinner. Jeg jobber for Cardiff City. Jeg vil vise følelser sammen med spillerne mine og fansen når vi gjør det bra. Jeg er profesjonell, og det er det jeg må være. Jobben min er hundre prosent fokusert på Cardiff.

Men:

- Jeg hadde en fantastisk tid i United. Jeg har også kommet tilbake flere ganger og sett kamper. Jeg var der i 14 år. Jeg har tilbragt en tredjedel av livet mitt på Old Trafford. Det er lang tid, og det føles som om jeg kommer hjem.

- Jeg ser alle kampene til United, så dette er trolig den kampen jeg er mest forberedt på. Jeg og barna mine har sett hver bidige kamp siden jeg forlot klubben. Det var det første barna spurte meg om da jeg tok Cardiff-jobben: «Hva skal vi gjøre nå? Hvem skal vi holde med, pappa?»

Solskjær fortsetter:

- Jeg svarte at de må støtte faren sin. Men jeg vet ikke om jeg har klart å overbevise dem. Jeg har imidlertid en liten video av den yngste som gjør en «Ayatollah» (Cardiff-fansens spesielle feiring), så jeg tror kanskje han er overbevist.

Kjenner Moyes Cardiff-bossen registrerer at United har hatt sine problemer denne sesongen. Før møtet på Old Trafford i morgen, ligger laget på 7. plass. Opp til serieleder Arsenal er det 14 poeng.

AVSKJED:   Ole Gunnar Solskjær spilte under Sir Alex Ferguson i elleve år. Her fra avskjeden med Manchester United i 2010, da Solskjær takket ja til å bli manager i Molde. Foto: NTB Scanpix
AVSKJED: Ole Gunnar Solskjær spilte under Sir Alex Ferguson i elleve år. Her fra avskjeden med Manchester United i 2010, da Solskjær takket ja til å bli manager i Molde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Old Trafford er rystet i grunnvollene.

- Jeg kjenner David Moyes. Jeg gjorde noen dealer med ham da jeg var manager for Molde. Jeg møtte ham og snakket med ham. Jeg har også pratet med ham etter at jeg kom over, og han har ønsket meg lykke til. Jeg beundrer ham som manager. Jeg er ikke bekymret for laget.

I intervjuet med Manchester Evening News kommer Solskjær - ikke unaturlig - inn på Sir Alex Ferguson.

- Jeg har ikke snakket med ham siden jeg kom til Cardiff. Vanligvis gjør vi det, og vi tekster hverandre. Men jeg spør ham ikke lenger om fotballråd. Jeg gjør ikke det, på grunn av den nye jobben min. Dette handler om meg. Jeg må gjøre det på min måte. Jeg må kunne se meg selv i speilet, og si at avgjørelsene var mine.

Den ultimate drøm Solskjær fortsetter:

- Jeg spilte under ham (Sir Alex) i elleve år. Jeg var trener i 3,5 år under ham. Jeg har studert ham, tilegnet meg kunnskap av ham - og skrevet ned i dagbøker hva han har gjort. Jeg bruker en rekke teknikker som han brukte som manager.

- Det ultimate for meg nå er å etablere Cardiff City i toppen av Premier League. Det er jobben min. Det er målet mitt, påpeker Solskjær.

• Kampstart i morgen: Klokka 20.45.

TØFF START:   United-manager David Moyes er under kraftig press. Fredag var han i Tyskland og så Bundesliga-kampen mellom Borussia Mönchengladbach og Bayern München. Foto: NTB Scanpix
TØFF START: United-manager David Moyes er under kraftig press. Fredag var han i Tyskland og så Bundesliga-kampen mellom Borussia Mönchengladbach og Bayern München. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart