United-fansen vil beholde Ferguson

Rykter sier skotten får sparken.

(Dagbladet.no): Manchester United gikk på rompa ut av Champions League i går kveld. 1-2 mot Benfica gjør at storklubben mister mellomspillet for første gang siden 1994.

I Storbritannia får manager Alex Ferguson skylda. Aviser som The Sun, The Guardian, The Times og The Independent spår alle at skotten er nær oppsigelse fra United-eier Malcolm Glazer.

I går kveld nektet Ferguson å snakke om sin stilling. Manchester Uniteds norske supporterklubb håper for all del at sir Alex får fortsette på Old Trafford.

- Vi støtter Alex Ferguson, sier Marius Silseth, leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb, til Dagbladet.no.

Ingen Fergie-alternativer

Mest av alt fordi United-supporterne ikke tror det finnes noen bedre enn skotten til å lede laget.

- Jeg ser ikke at det finnes noen alternativer, noen som kan gjøre det bedre, sier bergenseren.

Han satt klistret til TV-skjermen i går kveld, og hadde ennå ikke klart å komme seg på jobb da Dagbladet.no tok kontakt i formiddag.

UNITED-SJEFENE: Norske United-fans vil ikke ha Alex Ferguson sparket. Assistent Carlos Queiros sier de gjerne farvel til, portugiseren får skylda for 4-3-3-formasjonen United har brukt uten stort hell. Foto: Scanpix/Reuters
UNITED-SJEFENE: Norske United-fans vil ikke ha Alex Ferguson sparket. Assistent Carlos Queiros sier de gjerne farvel til, portugiseren får skylda for 4-3-3-formasjonen United har brukt uten stort hell. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Det var en tung kveld. Dette er ikke noe vi er vant til, sisteplass i gruppespillet.

Ferguson har ledet United siden 1986 og sopt inn åtte seriemesterskap. Britiske forståsegpåere tror den iltre 64-åringen har mistet grepet.

- Vi ville ikke like det hvis han går nå, etter å ha ledet laget til seirer etter seirer i 20 år. Ting går i bølgedaler, det får vi bare akseptere, sier Silseth til Dagbladet.no.

150 millioner tapt

United-supporteren vil heller kvitte seg med Glazer, som lånte penger for å kjøpe klubben i sommer. Tapet i går kan få amerikaneren til å snøre igjen pengesekken.

- Det spørs om Glazer vil åpne lommaboka for å kjøpe en klassespiller etter dette. Vi trenger en midtbanegeneral. Men tapet i går har enorme konsekvenser. Vi tapte 150 millioner. Det var penger Glazer skulle ha for å betale renter og avdrag, sier Silseth.

39-åringen rangerer Benfica-nederlaget som det verset i sin tid som United-supporter. Likevel ser han lyst på framtida.

Han er stolt av at United ikke gjør som Liverpool og Chelsea, som er pottetette bakover uten å begeistre offensivt så altfor ofte.

- Vi er vant til å se United i 4-4-2 med vingspill. Vi ser for oss at Ferguson har en kjempejobb å gjøre, han er i ferd med å bygge sitt tredje storlag, sier Silseth.

Din kommentar: Kommer United tilbake til gamle høyder?

SJOKK-EXIT: Paul Scoles og Park Ji-Sung får en rolig vinter uten deltakels i noen e-cuper.
GIGGS ER FERDIG? Uniteds norske supporterklubb mener Ryan Giggs (t.h) er passé, og har vært det i to år.