Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United får 13 sekunder mer enn Liverpool

Når de må ha scoring på overtid. Sjekk tallene for alle de fire store!

FACT: Kanskje kommer Rafael Benitez på ny til å trekke fram en krøllete papirlapp fra innerlomma i løpet av sesongen, basert på Opta-statistikk for de siste tre sesongene. Foto: AP Photo/Paul Thomas
FACT: Kanskje kommer Rafael Benitez på ny til å trekke fram en krøllete papirlapp fra innerlomma i løpet av sesongen, basert på Opta-statistikk for de siste tre sesongene. Foto: AP Photo/Paul Thomas Vis mer

||| (Dagbladet.no): En stor «klipp-ut-klokke» med ansiktet til Sir Alex Ferguson og overskriften «Fergie Time» pryder i dag en av avissidene i The Sun.
 
Den spesielle klokka legger til 1,75 minutter per kvarter, slik at en time plutselig varer i 67 minutter.

«De fleste klokker gir deg bare 60 minutter per time, noe som knapt er nok til å håndtere tempoet i det moderne dagliglivet.
Men denne spesialutgaven gir deg sju minutter tilleggstid å spille på», fleiper avisa, og legger til at du heretter bare kan peke på deres klokke hvis sjefen spør hvorfor du er sein.
 
Påfunnet til The Sun sier om ikke annet noe om oppmerksomheten tilleggstid har fått i England etter søndagens Manchester-derby på Old Trafford, og også i herværende nettavis.

Slik er tallene for toppklubbene

Dagbladet videreformidlet tidligere i dag en sak i The Guardian, som viser at Manchester United får over ett tilleggsminutt ekstra å score på i de kampene der de trenger mål, sammenlignet med kampene der de leder.

Nå kan vi presentere overtidstallene for alle «de fire store» i Premier League, hentet med hjelp fra fotballsidene til Norsk Tipping - Oddsen Live - som igjen baserer seg på Opta-statistikk.

Tallmaterialet baserer seg utelukkende på hjemmekampene, i tidsrommet fra august 2006 og fram til i dag. Hovedkonklusjonene kan oppsummeres slik:

YES, FOUR MINUTES OF OVERTIME! Arsene Wenger og Arsenal får i snitt fire minutter og åtte sekunders tilleggstid når de ikke leder hjemme på Emirates. Det er nest best av de fire store. 
AFP PHOTO / BELGA PHOTO ERIC LALMAND - MICHEL KRAKOWSKI
YES, FOUR MINUTES OF OVERTIME! Arsene Wenger og Arsenal får i snitt fire minutter og åtte sekunders tilleggstid når de ikke leder hjemme på Emirates. Det er nest best av de fire store. AFP PHOTO / BELGA PHOTO ERIC LALMAND - MICHEL KRAKOWSKI Vis mer

• Både Manchester United, Chelsea, Liverpool og Arsenal får i snitt over fire minutters tilleggstid å score på i kampene hvor de ikke leder.

• Manchester United får aller mest tilleggstid når de jager seier: 257 sekunder. Deretter følger Arsenal med 248 sekunder, Liverpool med 244 sekunder og Chelsea med 241 sekunder.

• Liverpool får mest tilleggstid i hjemmekampene hvor de leder i det klokka bikker 90 minutter - 217 sekunder. Arsenal følger med 211 sekunder, Chelsea med 194 sekunder og Manchester United med 191 sekunder.

• Måles differansen mellom overtiden i kampene «de fire store» leder, kontra kampene der de ikke gjør det, får Manchester United 66 sekunder mer når de trenger det. Chelsea får 47 sekunder mer, Arsenal 37 sekunder mer og Liverpool minst med 27 sekunder mer.

United har fått minst over tre sesonger

TOPPER TABELLEN: Chelsea har full pott etter seks serierunder denne sesongen. I to av kampene falt avgjørelsen på overtid. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
TOPPER TABELLEN: Chelsea har full pott etter seks serierunder denne sesongen. I to av kampene falt avgjørelsen på overtid. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Som vi understreket i den forrige artikkelen om dette temaet i dag beviser ikke disse tallene at dommerne gjør noe galt. For eksempel er det ikke unaturlig om et bortelag på Old Trafford, Stamford Bridge, Anfield eller Emirates forsøker å hale ut tiden når de har minst ett poeng i lomma i det kampen går mot slutten.

Gjennom de tre siste sesongene er Manchester United det laget som har fått aller minst tilleggstid på hjemmebane i Premier League, men denne sesongen har de så langt fått nest mest, bak Chelsea.

Forrige sesong lå den regjerende seriemesteren 27 sekunder under overtidssnittet på hjemmebane, mens de lå nøyaktig på snittet på bortebane.

PS! Hvis dommeren legger til nok tid, kan det hende vi får se to nordmenn i aksjon når Manchester United og Wolverhampton møtes i ligacupen i morgen kveld. Magnus Wolff Eikrem og Joshua King er nemlig med i førstelagstroppen for første gang til en obligatorisk kamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling