Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United får høydeforbud på kunstgresset

Uvante forhold i Moskva.

KUNSTIG UNDERLAG: Manchester United må i kveld både takle kunstgresset og CSKA Moskva. Foto: AP
KUNSTIG UNDERLAG: Manchester United må i kveld både takle kunstgresset og CSKA Moskva. Foto: AP Vis mer

|||• Direkte 18.30: CSKA Moskva - Manchester United

(Dagbladet.no) De engelske serielederne spiller på Luzjniki stadion igjen i kveld. Anlegget gir dem gode minner. Det var nemlig her de slo Chelsea i Champions League-finalen for halvannet år siden.

Men mye har skjedd på stadion siden den gang.

Før Champions League-finalen fjernet de kunstgresset og la på nytt naturgress - bare to uker før finalen. De lovet en «Rolls Royce-bane», men resultatet ble humpede og skuffende.

Nå er det igjen kunstgress på stadion, uten at sir Alex Ferguson frykter dette.

Noen har spilt der før
- De (CSKA Moskva) er vant til det. De har erfaring fra dette underlaget, og det har ikke vi. Men det vi har, er at spillerne våre er gode fotballspillere, sier Ferguson ifølge Press Association.

Og selv om de engelske gutta kanskje heller foretrekker cupkamper på kaldfrosne naturgressbaner nedover i det engelske divisjonssystemet, har flere av dem erfaring fra russisk kunstgress.

Det engelske landslaget møtte nemlig Russland på kunstgress på Luzjniki stadion - en kamp de tapte 2-1.

- Flere av United-spillerne kjenner dette underlaget, og vet hvor annerledes det er. Vi er vant til det, og for oss er det ikke så vanskelig å skifte fra kunstgress til naturgress. Med lave høsttemperaturer vil ballen være glatt og stusse raskere på underlaget enn vanlig, sier CSKA-spiller Sergej Ignasjevitsj til Uefa.com.

Ballen på bakken
- Russerne er gode, og de vil forsøke å holde ballen mye på bakken. Og mye av grunnen til dette er banen. Med ballen på bakken kan du kontrollere tempoet i kampen, men hvis du begynner å løfte den på en slik bane - da starter problemene, sier Ferguson.

Skotten må klare seg uten kvintetten Wayne Rooney, Ryan Giggs, Darren Fletcher, Patrice Evra og Park Ji-Sung i kveld. Koreaneren er ute i to uker, men Ferguson håper resten vil rekke seriekampen mot Liverpool på søndag.

- Vi kjemper for å få Rooney klar. Vi slåss litt i motvind, men vi prøver. Målet er å få spillerne klare til søndag, for det er en viktig kamp, sier Ferguson.

Vel vitende om krisa som hersker på Anfield. Liverpool har fire strake tap, og et nytt nederlag på søndag vil bety at fjorårets sølvvinner allerede er ti poeng bak Manchester United.

FRYKTER IKKE PLASTIKKEN: Manchester United-manager sir Alex Ferguson tror spillerne vil takle kunstgresset. Foto: AP
FRYKTER IKKE PLASTIKKEN: Manchester United-manager sir Alex Ferguson tror spillerne vil takle kunstgresset. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling