Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United får mer tilleggstid når de trenger det

På Old Trafford.

I SISTE LITEN: Manchester United har en fantastisk evne til å avgjøre jevne kamper til sin fordel i sluttminuttene - eller like etter sluttminuttene. Men får de mer hjelp av dommerne enn andre lag?Foto: Jon Super, AP/Scanpix
I SISTE LITEN: Manchester United har en fantastisk evne til å avgjøre jevne kamper til sin fordel i sluttminuttene - eller like etter sluttminuttene. Men får de mer hjelp av dommerne enn andre lag?Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Tallenes klare tale forteller at dommerne på Old Trafford de tre siste sesongene har lagt til over et minutt mer i snitt i de kampene der Manchester United trenger et mål enn i de kampene de leder.

The Guardian har sett på alle ligakampene på «Drømmenes teater» siden starten av 2006/07-sesongen, og skriver at det i snitt ble lagt til 3 minutter og 11 sekunder i de 48 kampene United ledet etter 90 minutter.

I de 12 kampene der det har stått uavgjort eller bortelaget har ledet, har det i snitt blitt lagt til 4 minutter og 17 sekunder.

Disse tallene kan selvsagt ikke bevise at dommerne gjør noe galt. Større tillegg kan for eksempel skyldes at bortelaget drøyer mer når de øyner sjansen til poeng på Old Trafford.

- Til United vinner
Men funnene er påfallende, og er selvsagt ammunisjon for konspirasjonsteoretikere som mener dommerne hjelper Manchester United på Old Trafford.

Som tidligere toppdommer Graham Poll sa det i sin mandagsspalte i nettutgaven til Daily Mail i går:

- Jeg forteller ofte i taler om hvordan jeg fikk «hårføneren» fra Alex Ferguson en av de første gangene jeg var på Old Trafford fordi jeg ikke kunne en av fotballreglene: På Manchester Uniteds hjemmebane spiller du til de vinner.

Søndagens Manchester-derby ble avgjort til Uniteds fordel fem og et halvt minutt på overtid, halvannet minutt etter at de fleste trodde kampen var over.

Dommer Martin Atkinson hadde signalisert et minimum på fire tilleggsminutter, men deretter kom både en City-scoring og et United-bytte som fikk dommeren til å forlenge kampen ytterligere. Helt til Michael Owen scoret vinnermålet for de røde.

Og så lenge reglene overlater spilletida til dommerens skjønn, finnes det ingen fasit på hvor lang en fotballkamp skal være.

Spøkte med fjerdedommeren
At Manchester United under Alex Ferguson alltid har hatt en evne til å avgjøre kampene i sluttminuttene, er noe skotten selv liker å skryte av.

Den rutinerte manageren har også en god tone med flere dommere, bedre enn mange av motstanderne setter pris på.

Søndag viste TV-bildene hvordan City-manager Mark Hughes ble viftet vekk av fjerdedommer Alan Wiley da han forsøkte å gjøre oppmerksom på at de fire tilleggsminuttene var passert.

Et par minutter seinere, etter at Owen hadde satt inn 4-3-målet, ble Hughes frustrasjon trolig ytterligere forsterket. På få meters avstand kunne han betrakte hvordan gamlesjefen hans i United spøkte, lo og dultet en smilende Wiley humørfylt i siden, slik skjermbildene hos The Sun viser.

TOK AV: Manchester United-manager Alex Ferguson mistet bokstavelig talt bakkekontakten da Owen satte inn det avgjørende målet.Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
TOK AV: Manchester United-manager Alex Ferguson mistet bokstavelig talt bakkekontakten da Owen satte inn det avgjørende målet.Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling