United får mer tilleggstid når de trenger det

På Old Trafford.

I SISTE LITEN: Manchester United har en fantastisk evne til å avgjøre jevne kamper til sin fordel i sluttminuttene - eller like etter sluttminuttene. Men får de mer hjelp av dommerne enn andre lag?Foto: Jon Super, AP/Scanpix
I SISTE LITEN: Manchester United har en fantastisk evne til å avgjøre jevne kamper til sin fordel i sluttminuttene - eller like etter sluttminuttene. Men får de mer hjelp av dommerne enn andre lag?Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Tallenes klare tale forteller at dommerne på Old Trafford de tre siste sesongene har lagt til over et minutt mer i snitt i de kampene der Manchester United trenger et mål enn i de kampene de leder.

The Guardian har sett på alle ligakampene på «Drømmenes teater» siden starten av 2006/07-sesongen, og skriver at det i snitt ble lagt til 3 minutter og 11 sekunder i de 48 kampene United ledet etter 90 minutter.I de 12 kampene der det har stått uavgjort eller bortelaget har ledet, har det i snitt blitt lagt til 4 minutter og 17 sekunder.

Disse tallene kan selvsagt ikke bevise at dommerne gjør noe galt. Større tillegg kan for eksempel skyldes at bortelaget drøyer mer når de øyner sjansen til poeng på Old Trafford.

- Til United vinnerMen funnene er påfallende, og er selvsagt ammunisjon for konspirasjonsteoretikere som mener dommerne hjelper Manchester United på Old Trafford.

Som tidligere toppdommer Graham Poll sa det i sin mandagsspalte i nettutgaven til Daily Mail i går: - Jeg forteller ofte i taler om hvordan jeg fikk «hårføneren» fra Alex Ferguson en av de første gangene jeg var på Old Trafford fordi jeg ikke kunne en av fotballreglene: På Manchester Uniteds hjemmebane spiller du til de vinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer