United får spiss-deadline

Om 14 dager må Manchester United svare PSV om de likevel har tenkt å kjøpe Ruud van Nistelrooy (24). Les siste nytt fra engelsk fotball.

Den nederlandske spissen er på beina igjen etter en alvorlig kneoperasjon, og i går satt United-manager Alex Ferguson på tribunen mot Ajax.

Men PSV-trener Eric Gerets krever klar tale fra engelskmennene, ellers blir det ingenting av handelen som kullseilet for et år siden.

- Sir Alex Ferguson vet dette er vanskelig for meg. Jeg vil vite hva som skjer så fort som mulig. Hvis Ruud ikke flytter på seg blir jeg glad som en 12-åring. Hvis han selges må det komme en løsning i løpet av to eller tre uker, hvis ikke blir det vanskelig for meg som trener, sier Gerets.

Nistelrooy scoret ikke mot Ajax men spilte godt nok til å vise at kneproblemene er historie.

- Det var gøy at Ferguson er her for å se en nederlandsk kamp. Formen min er bra og jeg har ingen problemer, sier spissen som er verdsatt til 240 mill. kroner.

Kommer nederlenderen til United forsvinner trolig en av disse fire spissene: Andy Cole, Dwight Yorke, Ole Gunnar Solskjær eller Teddy Sheringham.

Men ifølge Nistelrooy tenker han ikke på United i det hele tatt.

- Jeg har ingen grunn til å snakke med noen klubber. Mr. Ferguson prøvde ikke å ta kontakt med meg. Jeg har ingenting å kreve heller, for jeg er fortsatt under kontrakt her, sier han.

Henry kritiserer Hoddle

Thierry Henry er ikke fornøyd med å slå Tottenham ut av FA-cupen, han slakter samtidig spillestilen Glenn Hoddle viste fram i semifinalen i går. Spissen mener Hoddle skuffet, og at Arsenal burde vunnet mye mer enn 2-1. - De brukte langballer mye. Det er ikke min sak å si de skulle spilt annerledes. Vi er i finalen og det føles deilig, sier den franske spissen og tilføyer: - Vi spilte mye bedre fotball enn dem og skapte mange sjanser.

Campbell ser opp til Arsenal

Sol Campbell er Bosman-spiller til sommeren, og mener laget må lære av Arsenal for å bli bedre. - De setter standaren for oss, sier Tottenham-kaptein som fortsatt ikke har skrevet under en ny kontrakt med Spurs. - Jeg skal snakke med klubben og bestemme meg, sånn var planen hele tida. Men jeg er positiv, jeg har ikke veldig lyst til å reise.

Støtter tabbe-keeper

Manchester City-keeper Nicky Weaver gjorde en ny brøler da klubben tapte 1-3 borte mot Everton i går. For en uke siden slomset han inn en annen ball i eget nett. Men fortsatt får 21-åringen massiv støtte fra manageren i den nedrykkstruede klubben. - Ballen snurret rart. Ellers gjorde han en utrolig bra kamp. Han spilte godt, sier Joe Royle.

Løy for å beskytte Vieria

Leeds-spiller Oliver Dacourt innrømmer at han løy om Patrick Vieiras spark mot strupen hans for at den franske landsmannen skulle slippe utestengelse. Arsenals Vieria unnslapp streng straff etter at FA fikk brev fra Dacourt. - Hvis jeg ikke haddet skrevet brevet ville Patrick fått åtte måneders utestengelse og en bot på 780 000 kroner, sier Dacourt til det franske TV-programmet Telefoot. Vieria fikk i stedet én kamp og 130 000 i straff. Dacourt sier at Vieria mistet hodet da han sparket ham. - Han gjorde det med vilje, sier Dacourt.

Leeds dom i dag?

Juryen i Hull har fortsatt ikke tatt noen beslutning om Lee Bowyer og Jonathan Woodgate. Det er nå fire dager siden juryen ble sendt ut for å avgjøre om Leeds-duoen er skyldig i grovt overfall på en asiatisk student i januar 2000. Blir spillerne dømt er framtida deres i Premier League i fare.

  • Kilder: PA, The Sun, Onesoccer, Mirror og BBC.
MÅLMASKIN UTEN MÅL:</B> Ruud van Nistelrooy i aksjon mot Ajax i helga - uten å score mål.