United fikk en i fleisen

Advarsel til Sir Alex Ferguson: Forsvaret ditt lekker. I går nedkjempet Middlesbrough seriemesterne på Old Trafford - med Ole Gunnar Solskjær på tribunen.Gårsdagens kamper

MANCHESTER (Dagbladet): United er dermed fem poeng bak serieleder Arsenal, takket være god innsats fra et hardtkjempende Middlesbrough. Nå puster også Chelsea rødtrøyene i ryggen, etter at Claudio Ranieris mannskap vant 2-0 borte mot Portsmouth.

- Vi har vært i denne situasjonen tidligere, og vi har kommet gjennom det, sier Alex Ferguson til SkySports.

Det som bør bekymre Sir Alex mest er det åpenbare savnet etter utestengte Rio Ferdninand. I løpet av de siste tre kampene har de regjerende seriemesterne sluppet inn åtte mål mot lag fra nedre halvdel av tabellen. I går var heller ikke godt angrepsspill nok.

- Jeg er skuffet over at vi slipper inn enkle mål, og det er er det som bekymrer meg mest. Dersom vi fortsetter med det, kan vi si farvel til seriemesterskapet. I stedet for å få en fot på ballen og få den vekk, bruker vi for mange berøringer. Det er noe nervøst over oss, sier han.

God Juninho

Det var kanskje ikke så fint å se på, men det var definitivt effektivt det Middlesbrough gjorde på Old Trafford i går. De var godt organisert defensivt og ga alt i duellene.

Etter vel en halvtime satte Juninho et støkk i hjemmepublikumet. Brasilianeren var frekt frempå etter at United-keeper Tim Howard måtte gi retur på et skudd fra Franck Queudrue.

Bare minutter senere var han frempå igjen og headet inn et innlegg fra Gaizka Mendieta.

Men på overtid i andre omgang tenner Ruud van Nistelrooy et håp for United når han kjemper ballen i mål.

I andre omgang starter United et stormløp mot bortelagets mål, og mange trodde United igjen var på rett kjøl da kaptein for dagen Ryan Giggs skapte balanse i regnskapet. Men 10 minutter før slutt åpnet United-forsvaret seg igjen. Kjappe Joseph-Desiree Job avsluttet en kontring med et skudd som Tim Howard ikke rakk ned til.

Innbytter Diego Forlan kunne ved to ganger reddet et poeng for United, men kom aldri nærmere enn en heading i tverrliggeren.

Flere forandringer

Sir Alex Ferguson hadde før kampen gjort flere forandringer fra laget som slo Everton med et nødsskrik på lørdag. Lagkaptein Roy Keane fikk hvile, og Darren Fletcher ble plassert på benken. I tillegg var Gary Neville ute med skade. Disse tre ble erstattet med Nicky Butt, Kleberson og Quinton Fortune. Nok en forandring kom etter pausen da Phil Neville erstattet Wes Borown.

Før kampen var det signalisert at Ole Gunnar Solskjær ville være på benken, men manager Alex Ferguson mener at nordmannen ikke er helt klar for Premier League enda. Neste sjanse blir lørdagens byderby.

HELTEN: Brasilianeren Juninho scoret de to førse målene mot United.
PÅ TRYNET:United og Paul Scholes tapte overraskende hjemme mot Middlesbrough i går, etter en nervøs forestilling med bekymringsverdig mange baklengsmål. Nå er det fem poeng opp til Arsenal.
NYTTELØS SCORING: Ruud van Nistelrooy scoret igjen, men til liten nytte for United.