Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United fikk fotball-leksjon av Athletic på Old Trafford

- De fortjente å vinne, sier spak Ferguson.

BRUKTE HODET: Fernando Llorente både startet og avsluttet angrepet som ledet til Athletics utlikning til 1-1.Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL
BRUKTE HODET: Fernando Llorente både startet og avsluttet angrepet som ledet til Athletics utlikning til 1-1.Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL Vis mer

(Dagbladet): Manchester United - Athletic Bilbao 2-3.

Manchester United har ikke sett ut som seg selv på hjemmebane i Europa denne sesongen. Det kostet dem avansement i Champions League, og det kan komme til å koste dem en kvartfinaleplass i Europa League etter at et aggressivt Athletic Bilbao-lag kom tilbake fra 0-1 og vant 3-2 på Old Trafford.

Athetic Bilbao ble riktignok stiftet av britiske verftsarbeidere og baskiske studenter som hadde vendt hjem etter studier i England, og er kanskje det spanske laget med sterkest røtter til «Balløya».

FIKK GÅ: Oscar de Marcos var i offside, men ble ikke avblåst da han ble spilt fram til sjansen som ga 1-2. Uansett hadde Athletic mer enn nok sjanser til at de vant fullt fortjent på Old Trafford.Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL
FIKK GÅ: Oscar de Marcos var i offside, men ble ikke avblåst da han ble spilt fram til sjansen som ga 1-2. Uansett hadde Athletic mer enn nok sjanser til at de vant fullt fortjent på Old Trafford.Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL Vis mer

Under argentinske Marcelo Bielsas ledelse, var det imidlertid en motstander som minnet lite om det United møter i Premier League til vanlig. Med ballsikkerhet av godt spansk merke kombinert med ekstremt høyt press og en enorm vilje til å sende mange spillere i angrep, fikk ikke vertene et øyeblikks hvile i løpet av 90 minutter.

- Bilbao var det beste laget i en underholdende kamp hvor var mye bra fotball, og hvor spillet bølget fram og tilbake. Vi visste det kom til å bli en tøff kamp. De er et av de bedre lagene i Spania, og kanskje det beste bak Real Madrid og Barcelona akkurat nå. De er aggressive og hardtarbeidende, og det var et fortjent resultat, sier en spak sir Alex Ferguson i intervjuet med Viasat.

Fortjent utlikning Derfor var det mot spillets gang at rødtrøyene tok ledelsen halvveis ut i første omgang da keeper Gorka Iraizoz måtte gi en retur på et smart skudd fra Javier Hernandez. Ballen gikk rett ut i feltet igjen, hvor Wayne Rooney luktet en mulighet, som han scoret sikkert på.

Athletic fikk imidlertid aldri panikk og fortsatte å bygge videre på den friske åpningen. Laget spilte seg enkelt til sjanser både rundt, bak og mellom passive United-forsvarere.

HÅRFØNER I VENTE?: Sjansen er stor for at Rafael (t.h.) reiser hjem med tørre krøller etter at han lot Iker Muniain få legge på til 3-1. Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL
HÅRFØNER I VENTE?: Sjansen er stor for at Rafael (t.h.) reiser hjem med tørre krøller etter at han lot Iker Muniain få legge på til 3-1. Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL Vis mer

Bare en strålende opplagt David de Gea og variende avslutningskvalitet sørget for at gjestene måtte vente helt til oppunder pause før de fikk en fortjent utlikning.

Fernando Llorente gjorde manns jobb med oppasser Chris Smalling i ryggen utenfor 16-meteren og fikk ballen ut til Markel Susaeta på kant før han stormet inn i feltet. Ingen plukket opp hodespesialisten, som nærmest spaserte inn 1-1.

Underlig avgjørelse Athletic fortsatte ufortrødent videre etter hvilen med den samme herlige offensiv innstillingen, men gang på gang sto de Gea i veien med den ene redningen bedre enn den andre, uten særlig hjelp fra forsvaret foran seg.

18 minutter før slutt glapp det både for den bakre fireren og for den tyske assistentdommeren da Ander Herrera løftet ballen inn i feltet på foten til Oscar de Marcos, som lå på feil side av offsidelinja. Det ble imidlertid ikke blåst, og dermed banket de Marcos inn 1-2.

Et allerede strålende utgangspunkt ble enda bedre i det 89. minutt, da Athletic satte hurtig i gang etter en merkelig dommeravgjørelse. Kampleder Florian Meyer bestemte seg nemlig for å blåse frispark til Athletic da Patrice Evra mistet den ene skoen og ballen var i beina på Wayne Rooney.

United-spillerne hadde uansett ingen grunn til å sove på post da de Marcos ble frispilt på høyresida. Målscoreren sendte i vei et knallhardt skudd mot lengste hjørne som de Gea måtte ut i full strekk for å stoppe. Høyreback Rafael hadde i utgangspunktet full kontroll på situasjonen, men luntet uinteressert mot ballen. Dermed ble han parkert av Iker Muniain i full spurt, som rakk ballen før de Gea og la på til 1-3.

Det ville i så fall ha betydd at United måtte vinne med tre på San Mames om ei uke, men det holder med tomålsseier etter at de Marcos handset på innsida av straffefeltet.

SNEV AV SPENNING: Wayne Rooney sørget for at United er ett mål bak før returoppgjøret i Bilbao.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS.
SNEV AV SPENNING: Wayne Rooney sørget for at United er ett mål bak før returoppgjøret i Bilbao.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS. Vis mer

Wayne Rooney var sikkerheten selv, og dermed er det bare ett mål som skiller lagene når de møtes igjen neste torsdag, men Athletic må finne seg i å ha overtatt favorittstempelet slik kampen fortonet seg.

Dårlig Manchester-dag Heller ikke byrival Manchester City hadde noen god Europa League-kveld med tap mot Sporting Lisboa og tap av kaptein Vincent Kompany med skade.
Atlético Madrid vant 3-1 mot Besiktas, mens Twente vant 1-0 hjemme mot Schalke. Greske Olympiakos har et godt utgangspunkt etter 1-0 borte mot Metalist Kharkiv.

AZ Alkmaar vant 2-0 mot Udinese, mens Standard Liege og Hannover - uten en skadd Mohammed Abdellaoue - spilte 2-2. Valencia sikret seg 4-2 hjemme mot PSV fra Eindhoven.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling