- United fikk nei fra Benzema

Budkamp om spissen før han valgte Real.

REAL-SPISS: Her har Karim Benzema (t.h) nettet på straffe for Lyon. Neste sesong spiller han for Real Madrid. Foto: AFP/GERARD JULIEN
REAL-SPISS: Her har Karim Benzema (t.h) nettet på straffe for Lyon. Neste sesong spiller han for Real Madrid. Foto: AFP/GERARD JULIENVis mer

||| (Dagbladet.no): Manchester United ble slått av Real Madrid i går, da Lyons stortalent Karim Benzema ble solgt til den spanske klubben for opptil 41 millioner euro (369 millioner kroner).

Også Manchester United skal ha vist interesse for 21-åringen, og i dag skriver Daily Telegraph at det var Frankrike-spissen som vraket Premier League-vinnerne.

Mancheter United skal ha økt sitt bud fra 35 til 40 millioner euro da det ble klart at også Real Madrid var tungt inne i budkampen om spisskometen. Dette skal ha skjedd i morgentimene i går, og United hadde allerede snakket med spissen om en overgang.

Men Benzema var ikke til å rokke, skriver avisa. Og da Real økte sitt bud på nytt fikk han grønt lys til å bli Reals foreløpig siste storkjøp. Klubben har som kjent allerede sikret seg Cristiano Ronaldo og Kaka i sommer.

- For noen dager siden informerte Karim Benzema vår president Jean Michel Aulas om at han ønsket å dra til Real Madrid, det var klubben han foretrakk når han skulle forlate Lyon, skriver Lyon på sin hjemmeside.

- Spilleren ønsket å gripe sjansen han fikk i Real Madrid, han blir en av de viktigste spillerne på et lag som har flere verdensstjerner. Olympique Lyon aksepterte Karim Benzemas beslutning og forhandlet fram betingelser som begge parter var fornøyde med.


Også Daily Mail skriver i dag at United var veldig hissige på Benzema, og at storscoreren var klubbens soleklare førstevalg på kjøpslista i  sommer. The Guardian hevder derimot at United aldri la inn noe konkret bud på 21-åringen.


Ifølge Daily Telegraph er United-manager Alex Ferguson usikker på om han skal hente en ny angriper i sommer, eller å la tenåringene Danny Welbeck (18) og Federico Macheda (17) slåss med Wayne Rooney og Dimiar Berbatov slåss om spissplassene.


The Times skriver i dag at Ferguson har gjort det kjent at han ikke vil betale overpris i sommer, han kommer heller ikke til å handle inn en angriper han ikke er sikker på er helt rett for Old Trafford-klubben.

United har blitt koblet til Atletico Madrids argentinske spiss Sergio Agüero, men det skal være lite trolig at United punger ut med de 400 millionene Atletico ønsker seg for 21-åringen.

HAR PENGER: United-sjef Alex Ferguson fikk 80 mill. pund for Cristiano Ronaldo, og etter kjøpet av Antonio Valencia er det fortsatt 64 mill. igjen. Foto: AP Photo/Steven Governo
HAR PENGER: United-sjef Alex Ferguson fikk 80 mill. pund for Cristiano Ronaldo, og etter kjøpet av Antonio Valencia er det fortsatt 64 mill. igjen. Foto: AP Photo/Steven Governo Vis mer