United fikk sin hevn

Tre headinger snudde kampen og vant gruppa.

(Dagbladet.no): Manchester United - Benfica 3-1

For ett år siden tok Manchester United ledelsen mot Benfica, bare for å oppleve at portugiserne kjempet seg tilbake til seier og endte forrige sesongs Champions League for Fergusons menn.

I kveld var det Uniteds tur til å ligge under fra start, men seire til slutt.

Åpnet sterkt

Manchester United kunne ikke tåle et nytt tap mot portugiserne i kveld, og jaget scoring fra de vant ballen etter Benficas avspark.

Etter seks minutter fikk Christiano Ronaldo kampens første sjanse. På sedvanlig vis dro unggutten inn fra venstre, men skuddet fra 18 meter gikk like utenfor mål.

Kampen var preget av tett spill og mange dueller den første halvtimen, og United hadde de få halvsjansene som var. Rio Ferdinand hadde en mulighet etter en corner, men klarte ikke å lure Carlos Quim i Benfica-målet.

Så plutselig, etter 27 minutter, kom smellet på banen som skapte stillhet på tribunen:

STOR JUBEL: Nemanja Vidic var strålende fornøyd med utlikningen på overtid i første omgang. United var overlegne etter pause, og vant helt fortjent. Foto: Reuters
STOR JUBEL: Nemanja Vidic var strålende fornøyd med utlikningen på overtid i første omgang. United var overlegne etter pause, og vant helt fortjent. Foto: Reuters Vis mer

Benficas bestemann, Simao, skar inn fra høyrekanten, la en klassisk 45-graders vinkelpasning ut til Marcos Nélson, som feide ballen i motsatt kryss. Suseren sendte Benfica i ledelsen, og det så ut som spøkelset fra i fjor var på vei tilbake til Old Trafford.

Men på hjemmebane er United sjelden rystet lenge.

Presset betalte seg til slutt

Etter scoringen presset hjemmelaget portugiserne tilbake på banen, kampen åpnet seg opp, og sjansene kom.

Da halvtimen var gått fikk Ronaldo som vanlig oppgaven med å ta frispark fra 25 meter. Unggutten klinte til som han har for vane, men Quim fikk slått skuddet over tverrliggeren.

Den påfølgende corneren skapte en situasjon som ville blitt diskutert hvis det ikke hadde gått som det gikk. Carlos Quim slo ballen vekk fra streken og traff en Benfica-spiller i hånden, men dommeren vinket spillet videre.

Så, rett før pause, lyktes det endelig for hjemmelaget. United-spillerne tok oppstilling i feltet, og veteran Ryan Giggs gjorde seg klar til å slå et presist frispark.

Der inne var det ingen tvil. De røde draktene lå i luftkø foran Benfica-målet, Vidic steg høyest og headet inn 1-1. 

United fikk sin hevn

Et mål som hadde ligget i luften lenge allerede.


Klasseforskjell i andre omgang

Hjemmelaget startet andre omgang i samme tempo som de avsluttet den første.

Etter 58 minutter kom den første virkelig store sjansen, Louis Saha fikk ballen i beina på 11-meter, men smalt skuddet noen meter over.

Ryan Giggs var servitør på den første scoringen, og etter 60 minutter var det hans tur til å dra nytte av andres forarbeid. Christiano Ronaldo fikk lov til å holde lekestue på høyrekanten, dro av to mann, og prikket ut kinnskjegget til Giggs inne i feltet.

Ganske alene gjorde waliseren ingen feil, og styrte inn 2-1 med et kontrollert hodestøt.

Etter 74 minutter ropte hjemmelaget på straffe igjen, da Ronaldo ble lagt ned ved dørlinja innenfor 16-meteren. Men om det var umiddelbar skuffelse over corneren de fikk i stedet, var det bare glede sekunder senere.

Overlegget fant det tredje målhodet for kvelden, og Louis Saha avsluttet til 3-1.

Ettersom Ståle Solbakkens København knuste Celtic i parken, endte Manchester United som vinnere av gruppe F. 

Gledelig comeback for Solskjær

Like etter Sahas scoring kom jubelen vi liker å høre her i landet, nemlig jubelen som ønsker Ole-Gunnar Solskjær velkommen tilbake til Old Trafford etter skade.

Det var en fornøyd innbytter som snakket med TV3 etter kampen.

- Det var viktig for oss å vinne, og jeg syns vi viser hva som bor i laget når vi kommer tilbake etter å ha ligget under, sa Solskjær.

- Dette var et viktig steg på veien, og vi har et godt lag på gang.

Solskjær var også fornøyd med å være tilbake på banen etter fem uker som skadd tilskuer.

- For meg personlig var kampen i dag et viktig skritt mot full kampform igjen, kroppen føles fortsatt ganske ung, avsluttet han.