United fikk skandinavisk håndsrekning i gullkampen

City ga bort poeng på hjemmebane for første gang i år.

LEVDE FARLIG: Da Sebastian Larsson la på til 1-3 for Sunderland, levde Manchester City farlig. Serietoeren kjempet seg tilbake til 3-3, men maktet ikke legge fornyet press på Manchester United.Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
LEVDE FARLIG: Da Sebastian Larsson la på til 1-3 for Sunderland, levde Manchester City farlig. Serietoeren kjempet seg tilbake til 3-3, men maktet ikke legge fornyet press på Manchester United.Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester City - Sunderland 3-3.

Manchester Citys varierende borteform har ført til at Manchester United har tatt over serieledelsen i løpet av mars måned. På hjemmebane hadde imidlertid vært feilfrie i 14 av 14 seriekamper inntil i ettermiddag.

Det var de ikke lenger etter at Martin O'Neills svarte katter fra Nordøst-England hadde vært på besøk på Etihad Stadium, men slik kampen forløp, kan de lyseblå vanskelig si seg misfornøyde med at de fikk med seg ett poeng til slutt etter å ha ligget under 1-3 med fem minutter igjen å spille.

Sentrale skandinaver Problemet er likevel at City ikke maktet å legge fornyet press på United foran byrivalens møte med Blackburn mandag kveld. I stedet har de regjerende mesterne fått enda større feilmargin før kampen på Ewood Park.

Anført av svenske silkeføtter, dansk hodestyrke og beninsk hovmesterblikk var Sunderland lenge i ferd med å gjøre det helt store. Sebastian Larsson, Nicklas Bendtner og Stephane Sessegnon gjorde nemlig livet meget surt for et City-forsvar som hadde Vincent Kompany tilbake i sitt midte.

Larsson ga Sunderland ledelsen halvtimen ut i kampen da han ble satt opp på 16-17 meter av Sessegnon. Kompany var på halvdistanse og ga svensken det nødvendige handlingsrommet han trengte for å prikke inn en avslutning helt nede ved stolperota hvor Joe Hart ikke strakk til.

Pauseledelse Gjestene så ut til å gå i garderoben med pauseledelse inntil Craig Gardner på klønete vis hindret Edin Dzeko innenfor 16-meteren. Phil Dowd hadde lite annet valg enn å dømme straffespark - et straffespark Mario Balotelli kontrollert omsatte i mål.

Sunderland responderte imidlertid på strålende vis like etterpå da Sessegnon fant hodet til Bendtner med en utsøkt crossball. Dansken var fullstendig konge i luftrommet og stanget inn 1-2 på majestetisk vis.

City hadde levert en omgang langt under pari, og manager Roberto Mancini så seg nødt til å gjøre endringer fra start i annen omgang da Adam Johnson kom inn for Micah Richards, men Sunderland var stadig skjerpet og bevisste på gripe de få mulighetene som måtte by seg.

Svak Mignolet Som etter 55 minutter da Sessegnon spilte Nicklas Bendtner igjennom i bakrommet. Dansken satte opp dampen, tok seg inn i feltet og oppdaget Sebastian Larsson på løp mot bakre stolpe. Serveringa var presis og bevegelsen godt timet. Dermed var det en smal sak for Larsson å styre inn sitt andre mål for ettermiddagen fra kort hold.

Simon Mignolet hadde stått en god kamp i bortelagets mål, men i sluttminuttene mistet belgieren konsentrasjonen da Mancini hadde kastet innpå alt av offensiv kraft i jakt på en utlikning. Riktignok var Balotelli besluttsom da han skar innover og fyrte av et kjapt skudd, men ballen suste inn like over skulderen på Mignolet.

Reduseringsmålet tente City, som vant ballen tilbake direkte fra avspark og gikk i angrep. Ikke mange sekundene etter at Balotelli hadde tent håpet, var lagene like langt da Mignolet sto plantet og så Aleksandar Kolarovs overkommelige avslutning passere like ved siden av venstrefoten sin.

REDDET POENG: Med to kjappe scoringer sørget Mario Balotelli og Aleksandar Kolarov (t.v.) for at City i det minste fikk med seg ett poeng fra kampen mot Sunderland.Foto: EPA/PETER POWELL/NTB scanpix
REDDET POENG: Med to kjappe scoringer sørget Mario Balotelli og Aleksandar Kolarov (t.v.) for at City i det minste fikk med seg ett poeng fra kampen mot Sunderland.Foto: EPA/PETER POWELL/NTB scanpix Vis mer