PÅ OVERTID: Manchester United har det med å tippe kamper i sin favør i sluttminuttene eller på overtid. I dag var det Tottenham som omsider fikk hull på byllen og sikret uavgjort på White Hart Lane i tilleggsminuttene. Clint Dempsey utliknet. Foto: MATT DUNHAM, AP / NTB SCANPIX
PÅ OVERTID: Manchester United har det med å tippe kamper i sin favør i sluttminuttene eller på overtid. I dag var det Tottenham som omsider fikk hull på byllen og sikret uavgjort på White Hart Lane i tilleggsminuttene. Clint Dempsey utliknet. Foto: MATT DUNHAM, AP / NTB SCANPIXVis mer

United fikk smake egen medisin på overtid

Seieren glapp i det 92. minutt mot Spurs.

Tottenham - Manchester United 1-1

(Dagbladet): Manchester United har nå unnagjort bortemøtene med Liverpool, Chelsea, Manchester City og Tottenham.

De tre første er vunnet, og også kampen på White Hart Lane lå an til å ende med tre poeng idet klokka passerte 92 minutter.

Da hadde Tottenham trykket voldsomt på gjennom store deler av 2. omgang i jakten på et utlikningsmål, men enten sto David De Gea i veien, eller så hadde United centimeterne på sin side - og i et tilfelle en blokkerende redningsmann i Rio Ferdinand.

Til slutt skulle vertene likevel få sin fortjente utlikning, da overtidskongene United fikk smake egen medisin.

Forspranget kappet til fem poeng
En ellers god De Gea bokset et innlegg rett ut til Aaron Lennon, som fikk tuppet ballen inn foran mål. Der sto Clint Dempsey - som hadde misbrukt noen eventyrlige muligheter tidligere i kampen - og pirket inn 1-1.

White Hart Lane og Andre Villas Boas eksploderte i gledesrus etter en frustrerende aften.

- Var det en dag vi skulle ta poeng var det i dag, for jeg synes ikke United var på sitt beste. Vi presset på i 2. omgang, og fortjente poeng, sier Scott Parker til Sky Sports.

Spurs har tatt fire av seks poeng mot United denne sesongen, og Dempsey har scoret i begge oppgjørene.

- Før denne sesongen hadde jeg aldri scoret mot dem. Det er godt å hjelpe laget. En seier og en uavgjort mot dem er bra, sier han.

United avga to viktige poeng i tittelkampen, slik at forspranget ned til Manchester City nå er fem poeng.

Surt for de røde, men sir Alex Ferguson kan neppe klage altfor mye på resultatet, for etter pause hadde ikke United et eneste skudd på mål.

KLINISK: Van Persie headet inn 1-0 for United, hans 18. ligamål for sesongen. Foto: EPA/KERIM OKTEN
KLINISK: Van Persie headet inn 1-0 for United, hans 18. ligamål for sesongen. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

De hadde ikke mange før pause heller, men de har en spiss som ikke trenger spesielt mange forsøk for å score.

Nummer 18 for van Persie
Robin van Persie er en perfeksjonist, og uttalte i forkant av kampen at han kunne gjort det bedre i nesten hver kamp han har spilt denne sesongen.

Det forteller en hel del om ambisjonsnivået til 29-åringen som er ligaens toppscorer - men han kunne i hvert fall ikke gjort det bedre enn da han fikk muligheten 25 minutter ut i kampen.

Manchester United angrep med fart og presisjon, ballen havnet ute hos Tom Cleverley på hjørnet av 16-meteren, og midtbanemannen skrudde ballen på karakteristisk vis mot bakre stolpe.

Der hadde van Persie listet seg vekk fra oppasserne, og med et perfekt hodestøt i korthjørnet sendte han gjestene i ledelsen med sitt 18 ligamål for sesongen.

Det var for øvrig nederlenderens andre scoring med hodet denne sesongen - et antall han aldri tidligere har oppnådd i karrieren.

Kompakt United-lag
Sir Alex Ferguson så laget sitt bli løpt i stykker på Old Trafford i det omvendte møtet i høst, og hadde tatt sine forholdsregler til denne kampen. Inn kom atletiske Phil Jones på sentral midtbane, og Tottenham stanget mot en kompakt og disiplinert United-mur de første 45 minuttene.

Noen ganger spilte de seg likevel fram til farligheter: 

Den største kom da Gareth Bales skudd fra 16 meter endret retning i Rio Ferdinand. Det er alltid et mareritt for en keeper, men David De Gea viste fram refleksene sine og avverget med beina.

Hos gjestene var van Persie, Danny Welbeck og Shinji Kagawa konstante uromomenter for Spurs-forsvaret, men tross noen gode tilløp spilte ikke United seg til mange store sjanser.

Gjestene gikk til pause med ettmålsledelse.

Massivt press
Spurs åpnet 2. omgang friskt og burde utliknet etter noen få minutter. Moussa Dembele spilte Clint Dempsey helt fri med herlig fotarbeid, og den tidligere Fulham-spilleren tråklet seg forbi Patrice Evra og fikk skyte helt fritt fra 7-8 meter.

David De Gea ble stående og fikk avslutningen nesten rett på seg - og så ballen rulle like til side for stolpen. Det var en sjanse Dempsey ville satt minst ni av ti ganger, men denne gangen slapp United med skrekken.

- Han (De Gea) er en toppkeeper. Han gjorde en god redning der, jeg var på vei for å feire, sier amerikaneren.

RAKK TUNGE TIL SPURS: For en gangs skyld hadde nok ikke Arsenal-fansen noe imot en van Persie-scoring, men nederlenderen og United måtte se to poeng glippe på overtid. Foto:  (AP Photo/Matt Dunham)
RAKK TUNGE TIL SPURS: For en gangs skyld hadde nok ikke Arsenal-fansen noe imot en van Persie-scoring, men nederlenderen og United måtte se to poeng glippe på overtid. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

Samme Dempsey fikk en god mulighet da Rio Ferdinand blokkerte et skudd fra Jermain Defoe, men igjen var De Gea der og slo ballen til corner.

Tottenham hadde ballen mye på Uniteds halvdel etter pause, men midtstopperparet Rio Ferdinand og Nemanja Vidic ryddet opp i stor stil på det meste som kom deres vei. United taper veldig sjelden når de to spiller sammen, statistikken i år viser sju seirer og to uavgjorte på ni kamper.

Rødtrøyene var ikke ufarlige på overgangene, men det var nærmere 1-1 enn 0-2, og etter hvert var det ganske utrolig at ikke Spurs fikk scoringen sin.

Samtidig ble United snytt for et straffespark da Steven Caulker felte Wayne Rooney etter drøye timen, men verken Chris Foy eller linjemannen reagerte.

Aaron Lennon vendte elegant vekk Patrice Evra etter 78 minutter og satte full galopp mot et ryggende United-forsvar. Pasningen var også perfekt, og Jermain Defoe var plutselig alene med De Gea.

Men spissen nølte akkurat så lenge at Rio Ferdinand rakk å sette inn en helt avgjørende takling - og et kollektivt stønn gikk gjennom et elektrisk White Hart Lane.

Tiden var i ferd med å ebbe ut, men sluttspurten betalte seg til slutt.

FIKK BETALT TIL SLUTT: Gareth Bale og Tottenham hadde lenge en frustrerende aften, men fikk belønningen etter 92 minutter. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
FIKK BETALT TIL SLUTT: Gareth Bale og Tottenham hadde lenge en frustrerende aften, men fikk belønningen etter 92 minutter. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer