MIN EGEN FEIL: Bébé mener at han ikke tok jobben i Manchester United seriøst nok. Foto: AP Photo/Ibrahim Usta/NTB scanpix
MIN EGEN FEIL: Bébé mener at han ikke tok jobben i Manchester United seriøst nok. Foto: AP Photo/Ibrahim Usta/NTB scanpixVis mer

United-flopp Bébé fikk beskjed om å klippe seg av Ferguson

Etterpå ble han ikke gjenkjent av manageren.

(Dagbladet): Portugisiske Bébé til Manchester United var kjøpet ingen så komme. For over sju millioner pund ble den uskolerte 20-åringen hentet til en av verdens største fotballklubber, uten at sir Alex Ferguson hadde sett ham i aksjon en eneste gang.

Han er fortsatt Manchester United-spiller, men er for øyeblikket lånt ut til den portugisiske klubben Rio Ave etter et mislykket opphold i England. Han fikk aldri noe særlig spilletid i Manchester, men mener det er hans egen feil.

- Jeg tok aldri Manchester United seriøst og skjønte aldri et ord av hva Alex Ferguson sa, sier Bébé ifølge Daily Mail, som gjengir et intervju fra maisfutebol.iol.pt.

- Jeg tenkte: «Jeg er her, jeg gjør det bra og jeg trenger ikke forsøke så hardt hver dag.» Det var min feil. Jeg tullet for mye, sier Bébé.

Da Bébé kom til England hadde spilleren lange rastafletter. Det ble det fort en slutt på etter en samtale med Manchester United-manager Alex Ferguson.

Måtte klippe seg - Jeg gikk inn i rommet og så at han lette etter meg, veldig konsentrert. Han fortalte at jeg måtte klippe meg, fordi det ville se bedre ut. Så jeg klippet meg samme dag. Under neste treningsøkt kjente han meg ikke igjen. Jeg gikk forbi ham flere ganger, og han kjente meg ikke, sier Bébé.

Portugiseren forteller også om store språkproblemer i sin engelske klubb. Alex Ferguson er skotsk, og har en dialekt som til tider er vanskelig å forstå.

- Han (Alex Ferguson) snakket ikke mye, men jeg forstod ikke mye. Han har en vanskelig aksent, så jeg skjønte ikke noe, sier Bébé.

Bébé skal også ha blitt kalt «Baby» av Ferguson.