United-flopp i sentrum på Uniteds marerittkveld

Et skadeskutt PSG ble for sterke for Manchester United. Angel Di Maria ble helten på sin gamle hjemmebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - PSG 0-2 (0-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær sto foran sin største oppgave som Manchester United-sjef i kveld. Det endte ikke godt.

- I dag var en realitetssjekk fra de gode lagene, konstaterte Solskjær etter kampen.

For selv om det var et skadeskutt PSG som stilte opp på Old Trafford, viste den franske storklubben at de er mye mer enn Edinson Cavani og Neymar.

Angel Di Maria er den tredje dyreste Manchester United-spilleren gjennom tidene. Argentineren spilte på Old Trafford i 2014/15-sesongen, men ble en gedigen flopp etter overgangen fra Real Madrid.

I kveld vendte han tilbake til sin gamle hjemmebane, og det var vingen som fikk siste ord på drømmenes teater.

UTSKJELT: Angel Di Maria (t.h. i hvitt). Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB Scanpix
UTSKJELT: Angel Di Maria (t.h. i hvitt). Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Han ble møtt med pipekonsert helt fra starten av, men fikk revansj med to målgivende pasninger til henholdsvis Presnel Kimpembe og Kylian Mbappé med få minutters mellomrom.

Marerittkvelden toppet seg da Paul Pogba fikk det røde kortet like før slutt etter å ha pådratt seg to gule kort. Dermed mister franskmannen returoppgjøret.

Solskjærs menn står foran en gigantisk oppgave foran kampen i Paris. Og for å illustrere hvor vanskelig det faktisk er å gå videre med dette utgangspunktet:

- Han visste at det ville bli vanskelig og nå vil ha lete etter en reaksjon. Det er nå vi ser karakteren til spillerne og hva de er laget av, mener TV2s ekspert, Ryan Giggs.

Solskjær innser også at det kan bli tøft å gå videre, men nekter å gi opp før det hele er over.

- Fjell er til for å klatres. Du kan ikke legge deg ned og si at det er over. Vi må dra ned dit, tro på oss selv, spille en god kamp, og forbedre oss, sa han til BT Sport.

- Kan overraske

Det er noe helt spesielt med storkamper i Champions League under flomlys i England. Manchester United er sulteforet på suksess i Europa, hvor de ikke har kommet lenger enn til kvartfinalen siden 2011.

Da trekningen fant sted like før José Mourinho forsvant ut av klubben i desember, var optimisme blitt byttet ut med pessimisme i gangene og utenfor Old Trafford. Det var få som levnet de røde en sjanse til å ta seg videre.

Denne sesongen har alle rundt Manchester United fått et fornyet håp om at klubben vil ta seg langt i klubbfotballens gjeveste turnering. Ole Gunnar Solskjær uttalte selv at han tror dette mannskapet kan «overraske noen» denne sesongen.

Det ser veldig tøft ut etter den første kampen mot PSG.

Det franske storlaget gjør ofte kort prosess med motstandere. Men i kveld var det et såret rovdyr som entret Old Trafford, et lag som manglet to av sine tre største stjerner i Edinson Cavani og Neymar.

Derfor visste ikke Ole Gunnar Solskjær helt hva spillerne hans ville bli møtt med på gressmatta, for PSGs Thomas Tuchel er en erfaren manager som er kapabel til å endre formasjon og taktikk når tyskeren føler det trengs.

Marco Verratti har slitt med skade, men ble klar til storkampen. Han styrte midtbanen til PSG med stødig hånd, og var kampens store spiller i kveld.

Kampfakta:

Champions League åttedelsfinale:

Manchester United - PSG 0-2 (0-0)

MÅL: Kimpembe (53) - Mbappé (60).

Rødt kort: Paul Pogba (to gule kort).

Sjansefattig

PSG var fornøyde med lavt tempo, mens de røde ikke klarte å få opp tempoet. Omgangen var preget av flere gule kort, mens Buffon og De Gea for det meste hadde en rolig kveld på jobb.

PSG registrerte null skudd på mål før pause, mens Marcus Rashford hadde hjemmelagets eneste avslutning mellom stengene da han avsluttet rett i klypene på Buffon fra veldig skrått hold.

Mbappé hadde omgangens største sjanse da han hamret ballen i nettveggen i god posisjon.

- Det har vært en interessant omgang fra Manchester United. Ole Gunnar Solskjær vil være fornøyd med konsentrasjonen. Han vil ønske mer angrepsfotball i den andre omgangen, mente BBCs Phil Neville.

Kalddusj

Jesse Lingard ble skadet i første omgang og erstattet av Alexis Sanchez, mens Juan Mata kom innpå for Anthony Martial i den andre omgangen i et forsøk på å snu kampbildet.

I stedet var det bortelaget som scoret. En corner fra høyre landet i beina til midtstopper Presnel Kimpembe, som enkelt kunne sette inn ledelsen foran egne fans. Etter kampen tok Nemanja Matic på seg skylden

- Jeg hørte at De Gea sa noe, men det var min feil, uttalte han i TV2s sending.

Di Maria hadde ikke noe positivt opphold den ene sesongen han var i Manchester, og møtte gamleklubben for første gang i kveld. Det var vingen som slo corneren som endte med scoring, og han feiret målet som om han aldri hadde vært på Old Trafford før. Han skal også ha sendt noen gloser i retning United-fansen.

GODT UTGANGSPUNKT: PSG-spillerne jubler på Old Trafford. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix
GODT UTGANGSPUNKT: PSG-spillerne jubler på Old Trafford. Foto: Reuters/Jason Cairnduff/NTB Scanpix Vis mer

Og det ble reprise noen minutter seinere.

Flere tilskuere ropte forgjeves på VAR da Di Maria fant Mbappé med en perfekt vektet pasning i boksen, og 20-åringen gjorde ingen feil i møtet med De Gea.

Bortelaget fortsatte å kjøre på, og kunne fort scoret flere mål. Hjemmelaget hadde bare den ene skuddet mellom stengene i hele kampen. En skikkelig nedtur for et lag som har scoret på løpende bånd i England den siste tiden.

Champions League er det som betyr noe for PSG, som herjer hjemme i Frankrike. Nå har storlaget ett bein i kvartfinalen.

For Ole Gunnar Solskjær ble det hans første tap som Manchester United-manager på 12 kamper. Nå må de røde slå tilbake mot Chelsea og Liverpool.

Returoppgjøret spiller i Paris 6. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer