Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

United-flopp reddet Nederland fra flause

Memphis Depay scoret to mot Luxembourg.

SCORET TO: Innbytter Memphis Depay kom inn og scoret to mål i 3-1-seieren mot Luxembourg. Foto: EPA/JULIEN WARNAND
SCORET TO: Innbytter Memphis Depay kom inn og scoret to mål i 3-1-seieren mot Luxembourg. Foto: EPA/JULIEN WARNAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Luxembourg - Nederland 1-3 (1-1)

(Dagbladet): Nederland vant borte mot Luxembourg i VM-kvalifiseringen og Memphis Depay kom inn og sikret seieren med to scoringer i 2. omgang.

Storfavorittene fra Nederland stanget nemlig lenge og det var 1-1 til det var spilt i 57 minutter. Da dukket innbytter Depay opp og headet laget i ledelsen. Rett før slutt sørget Depay for at laget vant 3-1.

Depay har hatt en blytung høst i Manchester United og er fullstendig i kulda hos manager José Mourinho. Britiske Sky News hevder Everton er interessert i å hente kantspilleren.

Depay kom til United fra PSV sommeren 2015, men har slitt med å forsvare prislappen på rundt 300 millioner kroner. 22-åringenhar bare fått fire innhopp i Premier League denne sesongen.

Robben-mål

Nederland tok oppskriftmessig ledelsen ved Arjen Robben etter 36 minutter. Robben ble spilt fri og satte inn 0-1 fra litt skrått hold. TV-reprisene viste at Robben trolig skulle vært annullert for offside.

Men lillebror Luxembourg slo tilbake.

Maxine Chanot satte inn 1-1 på straffespark etter 44 minutter. En unødvendig takling sørget for at hjemmelaget fikk straffespark.

Depay i form

I pausa ble Wesley Sneijder erstattet av Memphis Depay, og det var nettopp innbytteren som skulle gi Nederland noe å juble for.

Depay sendte Nederland tilbake i ledelsen med en fin heading etter 57 minutter. Et innlegg fra venstre fant angriperen inne i feltet. Dermed sto det 1-2.

Etter 83 minutter sikret Depay seieren med en vakker frisparkscoring fra rundt 20 meter.

Luxembourg er sist i gruppe A med ett poeng. Det kom i bortekampen mot Hviterussland (1-1) 10. oktober.

Nederland er nummer to i gruppa med sju poeng. Sverige har like mange poeng, men dårligere målforskjellen. Gruppelder Frankrike har ti.

VM-kvalifisering fotball menn søndag:

Gruppe A: Bulgaria – Hviterussland 1-0, Luxembourg – Nederland 1-3.

Gruppe B: Ungarn – Andorra 4-0, Sveits – Færøyene 2-0.

Senere kampstart: Portugal – Latvia (20.45)

Gruppe H: Kypros – Gibraltar 3-1.

Senere kampstart (20.45): Belgia – Estland, Hellas – Bosnia-Hercegovina.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!