FERGUSONS MERKELIGSTE KJØP?: Portugisiske Bebé kunne vært hentet gratis til Manchester United bare noen måneder før de kjøpte ham for nesten 70 millioner kroner. På Old Trafford har han knapt sluppet til for førstelaget i det hele tatt. Her i en av sommerens treningskamper. Foto: (AP Photo/Eugene Hoshiko)
FERGUSONS MERKELIGSTE KJØP?: Portugisiske Bebé kunne vært hentet gratis til Manchester United bare noen måneder før de kjøpte ham for nesten 70 millioner kroner. På Old Trafford har han knapt sluppet til for førstelaget i det hele tatt. Her i en av sommerens treningskamper. Foto: (AP Photo/Eugene Hoshiko)Vis mer

United-floppen Bebé til Portugal på utlån

Ble hentet usett av Ferguson for 70 millioner kroner.

Angriperen Bébé (22) sendes på utlån til Rio Ave i Portugal. Manchester United-spilleren skal prøve å få fart på karrieren igjen i hjemlandet.

To og et halvt år er gått siden United-manager Alex Ferguson valgte å hente spissen usett fra Vitória de Guimarães. Da hadde Bébé ennå ikke rukket å spille en kamp for Vitória etter overgangen fra tredjedivisjonsklubben Estrela.

Bébé har aldri klart å markere seg nevneverdig blant stjernespillerne på Old Trafford. Forrige sesong ble portugiseren lånt ut til tyrkiske Besiktas, men pådro seg en kneskade da han var på samling med Portugals U21-landslag like etter. Skaden holdt 22-åringen ute i nesten hele sesongen.

Nå forsøker Bébé å starte et nytt kapittel hjemme på den iberiske halvøya hos Rio Ave. Klubben ligger for tiden på femteplass i den portugisiske eliteserien.

- Det er opplagt at noe har gått galt i den siste delen av karrieren min. Jeg fikk en alvorlig skade som jeg heldigvis har klart å bli kvitt. Jeg er glad for å være her, og er innstilt på å vise hva jeg er verdt, sier Bébé til Rio Aves nettsted.

(NTB)