SKULLE VÆRT ANNULLERT: Chris Smalling scoret vakkert med hodet etter bare syv minutter, men reprisene viste at Manchester United-forsvareren var offside da han sendte laget i ledelsen.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
SKULLE VÆRT ANNULLERT: Chris Smalling scoret vakkert med hodet etter bare syv minutter, men reprisene viste at Manchester United-forsvareren var offside da han sendte laget i ledelsen.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

United-flyten fortsetter tross Rooneys Terry-kopi

Og Fernando Torres sto for en av årets bommer da Chelsea tapte på Old Trafford.

(Dagbladet): Manchester United - Chelsea 3-1.

Manchester United troner alene på toppen av Premier League-tabellen, etter et omreisende sirkus av en fotballkamp på Old Trafford i ettermiddag.

Gjestende Chelsea dominerte store deler av første omgang mot ligalederen, men måtte likevel se 3-0 i Uniteds favør ved pause - etter to offsidemål.

Wayne Rooneys straffebom i andre omgang var en ren kopi av John Terrys famøse miss i Moskva i 2008, en hendelse United-fansen ikke har latt Chelsea-kapteinen glemme siden.

Og Fernando Torres da.

I løpet av samme kamp gikk han fra det blodfattige oppsynet han har vist i det siste, til å vise klasse ved reduseringen like etter pause, og tilbake til å bomme for klin åpent mål etter å ha rundet David de Gea med noen minutter igjen.

Man kunne skrevet mange artikler om dette oppgjøret, men ett faktum gjenstår: Manchester United er Premier Leagues eneste lag uten poengtap etter 3-1 over Chelsea på hjemmebane.

- Vi har jobbet hardt hele laget for å holde laget kompakt, og vi scorer mange mål. Det gir oss selvtillit, sier Nani etter kampen.

PERLE: Nanis 2-0-scoring var en salto verdig.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
PERLE: Nanis 2-0-scoring var en salto verdig.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

- Resultatet sier alt. Vi scoret tre mål, Chelsea scoret ett, sier portugiseren, som spilte sin 100. kamp for United.

Offsidemål
4-12 i avslutninger mot mål sto det i Chelseas favør etter den første omgangen.

Manchester United hadde tre stykker mål, og ledet med tre. Sånt kalles flyt.

Flyt kan også ha hatt noe med saken å gjøre da Chris Smallings ledermål etter åtte minutter fikk stå.

Smalling var nemlig offside da han headet Ashley Youngs frispark i nettet fra kloss hold, men det fikk ingen av dommerne med seg.

Ingen dommere, eller keepere, kunne stoppe Nanis 2-0-scoring åtte minutter før pause (selv om reprisene faktisk viste at han ikke var kommet seg helt ut av offside da han mottok ballen midt på halvdelen).

Portugiseren fikk gå og gå inn mot sekstenmeteren uten å bli presset, knallet til fra 25, og ballen suste inn i motsatt kryss.

Der og da hadde Chelsea hatt en rekke sjanser, United nesten ingen. Men resultattavla er nådeløs.

Tre før pause
Fernando Torres sto bak flere av bortelagets muligheter, men viste at han fortsatt manglet det killerinstinktet som gjorde ham til en av verdens aller beste spisser i løpet av 2000-tallet.

Ramires fikk imidlertid den største da Torres spilte ham for åpent mål, men brasilianeren vinklet avslutningen tilbake på David de Gea, som reddet enkelt.

SCORET IGJEN: Wayne Rooney satte enkelt inn Manchester Uniteds tredje mål, men gikk på en John Terry-smell da han fikk muligheten fra straffemerket.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SCORET IGJEN: Wayne Rooney satte enkelt inn Manchester Uniteds tredje mål, men gikk på en John Terry-smell da han fikk muligheten fra straffemerket.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

I stedet scoret Manchester United igjen.

Phil Jones' kontring så ut til å være avsluttet da John Terry klarerte ballen rett i Nani, Wayne Rooney ble servert rett foran mål, og derfra bommer ikke Premier Leagues toppscorer. 3-0.

Torres tente håpet
André Villas-Boas måtte gjøre noe, og valgte å ta av Frank Lampard til fordel for Nicolas Anelka i pausen.

Det betalte seg før et minutt var unnagjort.

Anelka fant Fernando Torres med en perfekt pasning inn bak United-forsvaret, og endelig viste Torres den klassen som ligger der inne et eller annet sted.

Spanjolen vippet ballen over sin landsmann de Gea med en nydelig berøring, og tente håpet for Chelsea.

Rooney kopierte Terry
John Terrys straffebom i Champions League-finalen i 2008 har gitt Manchester United-fansen mye skadefryd de siste årene.

Etter 55 minutter gikk Wayne Rooney på samme smellen.

Reprisene viste at Jose Bosingwa var på ball da Nani fikk straffesparket av Phil Dowd, men det spilte etter hvert mindre rolle da Rooney skled i skuddøyeblikket, og måkte ballen opp på tribunen.

En kopi av Terrys miss i Moskva.

Situasjoner på løpende bånd
Sjansene florerte til begge lag mot slutten av kampen.

OPPGITT: Rooney etter straffebommen.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
OPPGITT: Rooney etter straffebommen.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Fernando Torres danset seg gjennom United-forsvaret med 20 minutter igjen, David de Gea ga en svak retur på avslutningen, men Torres klarte ikke å presse neste forsøk under tverrliggeren.

Da Manchester United fikk sin enorme sjanse kvarteret før slutt, havnet Phil Dowd i sentrum igjen.

Wayne Rooney traff stolpen, Javier Hernandez satte returen i nettveggen, men Ashley Cole skal føle seg svært heldig som slapp unna med gult for måten han feide meksikaneren overende på like etter.

Da kan man også diskutere hvorvidt United skulle hatt en straffe til.

Utrolig Torres-bom
Så skulle altså Fernando Torres få en siste sjanse til å skape virkelig spenning mot slutten.

Reduseringen hans ga nok Chelsea-fansen håp om at presset var på vei til å slippe taket i spanjolen, men så skjedde det:

Torres ble spilt alene gjennom med David de Gea, og rundet keeperen enkelt. Alene med målet skulle han bare dytte ballen i nettet - og skjøt en meter utenfor.

En utrolig miss, og da hadde Chelsea rett og slett ikke mer å komme med. André Villas-Boas vil ha vanskeligheter med å forklare hvordan laget hans kunne tape denne 1-3, selv om også United kunne scoret flere mot slutten.

- Det var en merkelig kamp, en åpen kamp. Mange muligheter for begge lag. Vi lider når Manchester United er i en sånn scoringsform og scorer tidlig, sier likevel Chelsea-sjefen etter kampen.

BERG- OG DALBANE: Fernando Torres bommet, scoret vakkert, og bommet så det gjallet igjen. Det er vanskelig å bli klok på spanjolen for tiden.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
BERG- OG DALBANE: Fernando Torres bommet, scoret vakkert, og bommet så det gjallet igjen. Det er vanskelig å bli klok på spanjolen for tiden.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

- Vi svarer bra i andre omgang, får et tidlig mål og et par gode sjanser. Resultatet etter første omgang var galskap, men jeg syns vi viste oss godt fram. Nå må vi bare fortsette med det vi gjør, vi ser at alt kan skje i denne ligaen, sier Villas-Boas.