Zlatan Ibrahimovic

United forbanna: - Ba om unnskyldning

Da Zlatan Ibrahimovic (40) var på nippet til å signere for Manchester United fikk svensken nok. Det skal ha kostet flere titalls millioner kroner for den engelske klubben.

SUKSESS: Zlatan Ibrahimovic var med på en av de mer suksessfulle periodene i Manchester United i tiden etter sir Alex Ferguson. Foto: Ppauk/REX
SUKSESS: Zlatan Ibrahimovic var med på en av de mer suksessfulle periodene i Manchester United i tiden etter sir Alex Ferguson. Foto: Ppauk/REX Vis mer
Publisert

Mellom 2016 og 2018 terroriserte Zlatan Ibrahimovic forsvarsspillere i Premier League, da han ikledde seg Manchester Uniteds ikoniske røde drakt.

Sammen med daværende trener José Mourinho sikret den svenske legenden både et ligacup-trofé, og en tittel i Europa League. Hittil to av de eneste trofeene United har vunnet etter sir Alex Fergusons tid i klubben.

Zlatans overgang til United sommeren 2016 ble hyllet av flere som et steg i riktig retning for klubben, men ifølge hovedpersonen selv kunne det ha gått riktig så galt.

Instagram-innlegg

I sin nye bok «Adrenalina» forteller nemlig Ibrahimovic at et par tastetrykk på telefonen kostet United flere millioner kroner.

DYRT INNLEGG: Dette innlegget ødela Manchester Uniteds planer for å bekrefte Zlatan Ibrahimovic som ny spiller. Foto: Faksimile/Instagram
DYRT INNLEGG: Dette innlegget ødela Manchester Uniteds planer for å bekrefte Zlatan Ibrahimovic som ny spiller. Foto: Faksimile/Instagram Vis mer

- Faktum er at jeg gikk inn på Instagram og skrev: «Min neste klubb er Manchester United». Jeg var så lei av forhandlingene at jeg ikke tenkte på at United var børsnotert, skriver Zlatan i boka, som blir referert av blant andre Aftonbladet.

- Man får ikke lov til å komme med slike offentliggjøringer før saken er klar. Helvete brøt løs. Mino (Raiola, Zlatans agent, jour.anm) ville drepe meg.

Ibrahimovic sitt innlegg, som ble lagt ut 30. juni 2016, skapte furore og overskrifter verden over. I skrivende stund har innlegget godt over én million «likes».

Videre skriver Ibrahimovic at United-direktør Ed Woodward ble lynende forbanna, og ba om en forklaring fra den nåværende AC Milan-spilleren.

- Det er bare min feil, Mino Raiola har ingenting med dette å gjøre. Jeg mistet tålmodigheten, det er alt, forklarer svensken.

UNITED-DIREKTØR: Ed Woodward. Foto: Scanpix
UNITED-DIREKTØR: Ed Woodward. Foto: Scanpix Vis mer

- Om overgangen går i grus nå, så får det være sånn, vi lar det være. Det er jeg som har gjort feil. Jeg beklager igjen.

Fem millioner pund

Grunnen til at Woodward skal ha blitt såpass forbanna skal ha vært at United gjorde klar en storslått presentasjon av Ibrahimovic, med «spesialeffekter à la Hollywood».

Prislappen på dette skal ha ligget på fem millioner pund, over 50 millioner norske kroner.

I FULL VIGØR: Zlatan Ibrahimovic holder fremdeles koken i AC Milan. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images
I FULL VIGØR: Zlatan Ibrahimovic holder fremdeles koken i AC Milan. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images Vis mer

- Jeg ødela alt med en oppdatering på sosiale medier, skriver Ibrahimovic.

Ibrahimovic fikk en alvorlig kneskade i 2016/2017-sesongen, som gjorde at han gikk glipp av innspurten i både cup og liga for United den sesongen.

Etter 29 scoringer på 53 kamper tok han veien videre til USA og Los Angeles Galaxy. Siden har supersvensken funnet veien tilbake til Europa.

Zlatan Ibrahimovic er tilbake etter skaden sin, og ser bedre trent ut enn noen gang. Vis mer

I skrivende stund holder han koken med AC Milan, og er igjen å finne på det svenske landslaget. Ibrahimovic var nære ved å spille EM forrige sommer for «söta bror», men meldte forfall med skade.

I løpet av sin legendariske karriere har Ibrahimovic ikledd seg drakta til klubber som Juventus, Barcelona og Paris Saint-Germain, i tillegg til Manchester United.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer