United-forbannelse i ti år

Draktnummer 7 har en ikonisk status i Manchester United. Etter at Cristiano Ronaldo dro, har tallet vært en forbannelse.

SLITER MED Å SETTE PREG: Alexis Sanchez har ikke hatt en suksessfull overgang til Manchester United. Foto: Matthew Impey/REX/NTB Scanpix
SLITER MED Å SETTE PREG: Alexis Sanchez har ikke hatt en suksessfull overgang til Manchester United. Foto: Matthew Impey/REX/NTB ScanpixVis mer

George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham og Cristiano Ronaldo har alle hatt 7 på ryggen i løpet av sine Manchester United-karrierer. Spillere som har en kultstatus i klubben.

Men etter at Ronaldo forlot Old Trafford i 2009, er det få spillere som har levert varene med trøyenummeret på ryggen.

Sist i rekka? Alexis Sanchez.

Den engelske tabloidavisa Daily Mail viser til at spillerne som har hatt nummer 7 på trøya i Manchester United de siste ti årene, kun har scoret fattige 15 ligamål tilsammen siden Ronaldo dro til Real Madrid i 2009.

De 15 scoringene er fordelt på fem mann, og fire av dem er offensive spillere (Antonio Valencia ble også hentet som ving i sin tid).

SLIK LURTE HUN ALLE: Ny video avslører hvordan Kinsey Wolanski (22) planla stuntet. Modellen har blitt bøtlagt etter at hun stormet banen under Champions League-finalen: Video: Youtube/ VitalyzdTv Les mer her: https://www.dagbladet.no/sport/slik-lurte-hun-alle/71159460 Vis mer

Owen sleit

Michael Owen overtok nummeret etter Cristiano Ronaldo. Angriperen fikk litt over 30 kamper for de røde i løpet av tre sesonger.

Selv om han nærmest ble udødeliggjort av United-fansen etter at han senket naborival City i en 4-3-thriller, ble han ikke noen stor suksess. Han scoret totalt fem mål.

Etter Owen var det Antonio Valencia som ikledde seg nummer 7. Valencia, som har spilt sin siste sesong for Manchester United, overtok draktnummeret midlertidig sesongen 2012/13, men heller ikke han klarte å leve opp til «hypen» rundt det spesielle tallet.

Den sesongen Valencia hadde draktnummer 7, var kanskje den verste i hans Manchester United-karriere. Han bestemte seg derfor for å skifte tilbake til sitt gamle trøyenummer 25, i håp om at formpila ville starte å peke oppover.

- Det er noe jeg hadde tenkt på i lengre tid. Kanskje det er psykologisk eller kanskje det er et lykkesymbol. Vi tenker mye på slik i Ecuador, overtro, og jeg håper det bringer meg mer lykke denne sesongen, uttalte Valencia til klubbens egen hjemmeside om å bytte tilbake til sitt gamle nummer.

Ville bli en legende

Deretter tok Angel Di Maria på seg ansvaret for nummeret. Han var spådd en stor karriere i Premier League, men argentineren fikk bare én sesong i den røde trøya.

Det endte med totalt tre scoringer for vingen, som aldri levde opp til verken den store prislappen eller ryktet. I stedet ble han solgt til PSG hvor han nå scorer i ca hver tredje kamp i snitt.

Neste i rekka var nederlandske Memphis Depay, som skal ha bedt daværende Manchester United-manager Louis van Gaal om å få det ikoniske nummeret.

Selv skrev Memphis Depay på Twitter at han var beæret over å få lov til å bære trøye nummer 7.

- Selvfølgelig vil jeg bli en legende. Det viktigste for meg er å fokusere på neste kamp, og ikke tenke så langt fram. Kanskje jeg blir en legende en dag, uttalte Depay.

Men en Manchester United-legende ble nederlenderen aldri. Etter to scoringer på 33 kamper dro han til franske Lyon, hvor målsnittet til angriperen har bedret seg betraktelig.

United-flopp

Alexis Sanchez ble lansert med brask og bram da han var en del av en byttehandel med Henrikh Mkhitaryan. Manchester United presenterte en pianospillende Sanchez i sosiale medier, men chileneren har aldri klart å leve opp til tiden i Arsenal.

I stedet har han blitt et symbol på mye av det som har gått galt i Manchester United, hvor angriperen ikke bare skal være den best betalte spilleren i klubben, men i hele Premier League.

Tre ligascoringer på 32 kamper er fasiten for Sanchez så langt på Old Trafford, og det spørs om ikke en annen spiller får prøve seg med trøye nummer 7 i nær framtid. For Sanchez har ved flere anledninger blitt linket bort fra Manchester United.

Så får vi se om forbannelsen brytes neste gang noen bærer trøye nummer 7.