Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

United: Første etappe unnagjort

Søndag løftet Manchester United-spillerne etter tur eliteserietrofeet mot himmelen på Old Trafford. I løpet av de neste ti dagene vil de prøve å gjøre Wembley og Nou Camp til sitt private «vektrom».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

United fullførte første etappe på vei mot en historisk trippeltriumf da Tottenham ble slått 2-1 i en dramatisk kamp. Andy Cole ble matchvinner etter to minutter på banen.

- Jeg tror det var min første berøring, sa Cole som gravla minnene fra seriefinalen for fire år siden. Da misset han flere kjempesjanser mot West Ham, og trofeet havnet i Blackburn med minste margin.

Denne gang ble Arsenal sittende igjen med sorteper etter en jevn og nerveslitende serieavslutning. Fjorårets dobbelmester gjorde jobben mot Aston Villa og vant 1-0, men fikk ikke den høyst nødvendige hjelpen fra nabo og erkerival Tottenham.

Maratonløp

Nwankwo Kanu ble matchvinner for Arsenal etter 66 minutter, og resten av kampen satt hjemmefansen på Highbury for en gangs skyld og håpet på en Tottenham-scoring. Iversen hadde en sjanse til å utligne, noe som ville gitt Arsenal tittelen, men United-seieren var fullt fortjent.

- Jeg føler det som om vi tapte et maratonløp med en meter, men jeg er stolt av spillerne mine. Og jeg gratulerer United med en stor sesong, sa Arsenal-manager Arsene Wenger.

Ole Gunnar Solskjær ble sittende på benken hele kampen, mens Henning Berg er skadet og var uaktuell. Likevel løftet tre nordmenn i tur og orden trofeet mot himmelen på «drømmenes teater» etter kampslutt.

Får de det som de vil, blir det ikke siste løft-øvelser i vår. Først er det FA-cupfinale mot Newcastle på Wembley, så mestercupfinale mot Bayern München på Nou Camp.

(NTB)