HAR BLOMSTRET: Manchester Uniteds Ander Herrera. Foto: NTB Scanpix
HAR BLOMSTRET: Manchester Uniteds Ander Herrera. Foto: NTB ScanpixVis mer

United-framtiden hans så mørk ut. Så kom Solskjær inn i bildet

Glem Paul Pogba og Marcus Rashford et lite øyeblikk. Ole Gunnar Solskjær har fått et annet forvandlingsnummer i Manchester United.

MANCHESTER (Dagbladet): Paul Pogba (25) og Marcus Rashford (21) har stjålet de fleste overskriftene etter at Ole Gunnar Solskjær (45) startet vikarjobben i Manchester United.

Men det er en annen spiller som virkelig har funnet storformen under nordmannens ledelse, en spiller som sjelden skaper overskrifter - Ander Herrera (29).

Spanjolen har startet fire av fem ligakamper og spilte 37 minutter som innbytter mot Huddersfield da Fred ble byttet ut, og virker å være fast i elleveren til Solskjær.

Det er en kontrast til tidligere, hvor Herrera kun én gang har spilt over 2000 minutter i løpet av en hel sesong (2016/17-sesongen). De 13 første ligakampene denne sesongen fikk han totalt 194 minutter på banen.

Samme sesong ble han kåret til årets spiller i Manchester United, den eneste utespilleren som har blitt det etter at Sir Alex Ferguson ga seg i 2013 (keeper David de Gea har vunnet prisen fire ganger).

Fikk slakt

Da Herrera kom til United, var han en spiller som både scoret mål og leverte målgivende pasninger, noe seks ligascoringer i debutsesongen vitner om. Han ble hyllet av Paul Scholes som Uniteds beste signering i det aktuelle sommervinduet, men klarte aldri å leve skikkelig opp til det ryktet.

Nylig ble han regelrett slaktet av samme mann tidligere denne sesongen, etter at United hadde spilt 2-2 mot Southampton på St Mary's. Det var da Herrera bommet på en enkel pasning, at Scholes fyrte seg opp.

- Du må sette spørsmålstegn ved kvaliteten til spilleren, sa Scholes, som blant annet var i BT Sports studio sammen med tidligere United-spiller Rio Ferdinand.

- Det er en enkel ball, og hvis han ikke er god nok til å spille den ballen, burde han ikke være i denne klubben, mente Scholes, som fikk støtte av Ferdinand i at Herrera var svak i kampen.

Det var en tung dom å få fra en United-legende som Scholes, som var kjent for å ha en veldig god pasningsfot som aktiv.

Så mørkt ut

Selv om Herrera ble flittig brukt av Solskjærs forgjengere Louis van Gaal og José Mourinho, har Herrera aldri vært å regne som fast.

Herrera mistet plassen sin til nevnte Matic forrige sesong, og klubben hentet Fred for rundt 600 millioner kroner. Framtiden så alt annet enn lys ut for spilleren, som i august gikk inn i sitt siste år som Manchester United-spiller.

Italienske Inter skal blant annet ha vært interessert i 29-åringens tjenester.

Nå ønsker spanjolen i stedet å fornye kontrakten som går ut til sommeren, og etter rapportene ønsker Manchester United også å beholde midtbanespilleren. Ole Gunnar Solskjær har allerede skrytt av ham.

- Han er litt annerledes enn Paul (Pogba) og Nemanja (Matic) med sine fysiske egenskaper. Men han løper og løper, han vinner ballen, han spiller enkelt, han har noen gode løp inn i boksen også. Forhåpentligvis vil han fortsette på samme måte, sa Solkjær på pressekonferansen etter kampen mot Brighton.

- Jeg har alltid likt å se på Ander, etter at vi signerte ham fra Athletic Bilbao. Jeg syns han gjorde det veldig bra da han spilte for dem også, sa Solskjær videre om sin elev.

Gjør grovjobben

Med Herrera på banen kan Paul Pogba blomstre offensivt, mens Nemanja Matic - som også har hevet seg etter at José Mourinho dro - får mer støtte bakover i banen.

Pogba har nylig uttalt at han føler han kan stå høyere i banen, vel vitende om at han har Matic og Herrera til å dekke opp rommet han etterlater seg.

- Jeg vet at jeg har sikkerhet bak meg og jeg har friheten, sa Pogba.

- Så har du Ander (Herrera) og Nemanja (Matic), to fantastiske, hva kaller du det .. energien og balansen de gir oss hjelper Paul til å angripe, sa Solskjær etter 1-0-seieren over Tottenham.

Og det blir mye rom å dekke for Matic og Herrera, særlig når backene også tar seg en tur høyere i banen, noe Solskjær ofte insisterer på. Da er det også duoens oppgave å finne medspillere på den siste tredjedelen av banen med presise pasninger.

Det ble stilt spørsmål ved selvtilliten til Herrera tidligere i sesongen. Med sju seire av sju mulige under Solskjær, er ikke det lenger et spørsmål.